"Naredio sam, potpuna mobilizacija zdravstvenog sistema"

Ministar zdravlja Hrvatske Vili Beroš obratio se građanima putem svoje stranice na Fejsbuku i poručio da je naredio potpunu mobilizaciju zdravstvenog sistema.

Izvor: B92, Jutarnji list

Utorak, 27.10.2020.

13:30

Tanjug/AP Photo/Ariana Cubillos

"Aktuelno stanje s koronavirusom tera nas sve u zdravstvenom sistemu na vanredni angažman, od lečnika primarne zdravstvene zaštite, hitne pomoći, zavoda za javno zdravstvo do svih bolnica", napisao je on na početku svoje poruke.

"Naredio sam, kao ministar zdravlja potpunu mobilizaciju celog sistema javnog zdravstva u Hrvatskoj. Upravo je ovo vreme da pokažemo istinsku predanost našem pozivu", poručio je Beroš u obraćanju na Fejsbuku.

Inače, u protekla 24 sata zabeleženo je 1.413 novih slučajeva koronavirusa u Hrvatskoj. 897 pacijenata je na bolničkom lečenju, od toga je na respiratoru 57 pacijenata. Preminulo je 18 osoba.

Hrvatski mediji danima prenose da je zdravstveni sistem Hrvatske već pred pucanjem, a epidemiolozi najavljuju i još veći broj novozaraženih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: