Policija ispalila suzavac, uhapšena poslanica Demokratskog fronta i još 17 osoba VIDEO

Grupa građana nezadovoljna događajima u Budvi, okupila se večeras ispred Centra bezbednosti u Podgorici.

Izvor: B92, Vijesti

Sreda, 24.06.2020.

21:07

Default images

Tu je došlo do incidenata i sukoba sa policijom kada je jedan policajac povređen, nakon čega je uhapšeno 18 osoba.

Kako se navodi u saopštenju Uprave policije Crne Gore, večeras oko 20.00 časova ispred zgrade Centra bezbednosti Podgorica se bez prijavljenog i odborenog javnog okupljanja okupila grupu od oko 70 građana i opozicionih političara kako bi izrazila nezadovoljstvo zbog dešavanja u Budvi.

"Policija je odmah izvršila postavku službe i okupljenima izdala više upozorenja i naređenja da se raziđu. Oni su se o izdata naređenja oglušili i uzvratili skandiranjem te nakon toga u pravcu policije počeli da bacaju kamenice", kaže se u saopštenju.

Ovom prilikom je, navodi se, oštećeno više službenih vozila Uprave policije i jedan službenik je povređen.

"Policija je primenila zakonska ovlašćenja i upotrebila sredstva prinude - hemijska sredstva i fizičku snagu nakon čega je okupljena grupa razbijena", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, u službene prostorije privedeni su poslanici M.J. i M.Z. i građani L.M, M.V, O.D, E.Dž, O.Š, D.S, J.P, A.L, V.K, M.Ć, M.B, P.Š, F.P, Z.P, A.Ž i D.Lj.

U toku su dalje policijsko - tužilačke aktivnosti na procesuiranju učesnika ovih incidenata, navodi crnogorska policija.

Prema navodima Vijesti, uhapšena je poslanica Demokratskog fronta, Marina Jočić.

Građani su uzvikivali "Ustala je Crna Gora, svetinja se branit' mora, Milo lopove".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: