Nemački mediji "razapeli" Angelu Merkel

Nemački mediji "razapeli su" kancelarku Angelu Merkel zbog njenog nedavnog susreta s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Izvor: B92

Sreda, 15.01.2020.

09:31

Nemački mediji
Tanjug/Kay Nietfeld/dpa via AP

Moskovski dopisnik lista "Zidojče cajtung" Zilke Bigalke, dan posle sastanka Putina i Merkelove održanog 11. januara, objavio je članak o predsedniku Putinu, u kome navodi da je ruski predsednik silom postigao ono što je odavno želeo, dodajući da je strašno i to što šef Kremlja teži uticaju, ali odbija da preuzme odgovornost, preneo je Sputnjik.

Sa druge strane, nemački list "Bild" je kritikovao "slabu kancelarku", "koja moli" i koja se ni u čemu nije usprotivila "agresoru“.

Bivši glavni urednik portala "Handelsblat", a trenutno vlasnik novog resursa "Medija pionir" Gabor Štajngart je sa žaljenjem konstatovao da "savezništvo i prijateljstvo koje se prenose sa generacije na generaciju" nestaju, jer je Merkelova počela da manevriše između Istoka i Zapada.
Tanjug/AP Photo/Pavel Golovkin, Pool
Nemački list "Cajt" ogorčeno je kritikovao srdačan ton susreta Merkelove i Putina i, kako smatra, "neočekivano" isticanje zajedničkih tačaka i "pohvalni" govor Merkelove o aktivnostima Putina i turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana u Siriji i Libiji.

To pokazuje, ocenjuje se u tekstu, u kojoj meri američka Vlada ostavlja "vakuum" koji popunjavaju drugi igrači, kao što su Turska, Rusija i Iran. Autori članka takođe strahuju da Merkelova sada pokušava da se dogovori sa njima.
Tanjug/AP Photo/Pavel Golovkin, Pool
Bivši predsednik nemačke asocijacije "Atlantski most" Fridrih Merc rekao je za list "Velt am zontag" da je Rusija ratoborna i da ne doprinosi uspostavljanju reda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: