KoSSev: Potraga ROSU za M.R.; Gazeta: To je Milan Radoičić

KoSSev piše da ROSU traga za još jednom osobom koja nije nađena na mestu prebivališta. Simić: Pokušali da uhapse i predstavnike Srpske liste.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 23.11.2018.

09:50

KoSSev: Potraga ROSU za M.R.; Gazeta: To je Milan Radoičić
Ilustracija: EPA-EFE/Sascha Steinbach

Pripadnici specijalnih snaga kosovske policije ROSU rano jutros uhapsili su četiri osobe, srpske nacionalnosti, zbog kako su rekli istrage o ubistvu Olivera Ivanovića. KoSSev piše da policija traga za još jednom osobom čiji su inicijali M.R. (1978). a čiji stan je pretresen.

Prištinska Gazeta ekspres piše da je reč o zameniku gradonačelnika Kosovske Mitrovice Milanu Radoičiću, koji je uspeo da pobegne.

List piše da je pretres izvršen po nalogu tužilaštva, a u okviru akcije u kojoj su jutros uhapšena četvorica Srba, trojica u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića, u januaru ove godine, a jedan - prema kosovskoj policiji, jer je ometao akciju.

Inače, TV Prva javila je rano jutros da je u okviru akcije, ROSU upao u zgradu u kojoj živi Milan Radoičić, ali da ga u tom stanu nisu zatekli. Za vreme te akcije čuli su se rafalni pucnji, a sirene za opasnost su se oglašavale na svakih nekoliko minuta.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je da su pripadnici ROSU pokušali da uhapse i nekoliko predstavnika Srpske liste.

"Pored hapšenja četiri lica, prema informacijama od gradjana, pokušali su hapšenje i nekoliko visokih predstavnika Srpske liste, upali su u njihove porodične domove, ali se oni u tom trenutku nisu nalazili u kućama", rekao je Simić za Pink.

Kako je rekao, akcija policije je bila sinhronizovana, na više lokacija, a sve kako bi se zastrašili Srbi i kako bi se izazvala njihova reakcija, koja bi dala povod za "još brutalniji napad".

On je pozvao građane na uzdržanost, jer je, kaže, potreban mir na KiM.

Pripadnici ROSU uhapsili su jutros Nedeljka Spasojevica, Dragišu Markovica, Marka Rošica i Sašu Ćurčića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: