Svet 0

17.05.2024.

14:06

Fico ponovo operisan

Slovački premijer Robert Fico ponovo je operisan i nalazi se na intenzivnoj nezi, nakon što je na njega izvršen atentat u sredu.

Izvor: Tanjug, RT.rs

Fico ponovo operisan
Profimedia

Podeli:

Njegovo stanje i dalje je ozbiljno, izjavio je danas slovački ministar odbrane Robert Kalinjak na konferenciji za medije.

''Fico je ponovo danas operisan. Njegovo stanje i dalje je ozbiljno, ali je premijer pri svesti. Slovačka vlada funkcioniše normalno'', rekao je Kalinjak, prenosi TA3.

Direktorka univerzitetske bolnice Ruzvelt u Banskoj Bistrici Mirijam Lapunikova rekla je da je Fico i dalje na odeljenju intenzivne nege, dodajući da su doktori uklonili Ficovo mrtvo tkivo.

Lekarski konzilijum u bolnici u slovačkom gradu Banska Bistrica sastaće se verovatno u ponedeljak kad bi trebalo da odluči o daljem postupanju i lečenju premijera, poručio je ranije danas novoizabrani predsednik Peter Pelegrini.

On je posetio Fica u četvrtak nakon čega je rekao da lekari koji brinu o njemu ne planiraju nove operacije, prenosi slovački portal Pravda.

Istakao je da su pred premijerom kritični sati i dani i da će ga, ako dozvole lekari, posetiti ponovo.

Fico je zadobio teške povrede kada je na njega u sredu, posle sednice Vlade u gradu Handlova, napadač, za koga mediji navode da je 71-godišnji pisac Juraj Cintula, iz neposredne blizine ispalio nekoliko hitaca.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

To je to – "rat" je zvanično počeo

Evropska komisija (EK) je danas obavestila kineske proizvođače električnih vozila (EV) o uvođenju dodatnih carina na njihove proizvode koje će stupiti na snagu početkom sledećeg meseca.

15:01

12.6.2024.

1 d

Svet

Putin pobesneo; "Kazna je zaslužena"

Ruski predsednik Vladimir Putin besan je zbog napada dronom na vojni aerodrom u kome su pogođena dva napredna borbena aviona Su-57, rekao je portparol ukrajinske obaveštajne službe.

8:28

13.6.2024.

1 d

Svet

Orban je kažnjen, i to žestoko

Najviši sud Evropske unije doneo je odluku da Mađarska mora da plati kaznu od 200 miliona evra zbog nepoštovanja politike migracija i azila, javlja Dojče vele.

10:55

13.6.2024.

1 d

Podeli: