Nova vest
Fudbal 8

14.6.2024.

13:43

Džajić: "Ne znam šta je crni konj, ali možemo do drugog kruga"

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Dragan Džajić govorio je o ciljevima nacionalnog tima na EURO.

Izvor: Sportal.rs

Peđa Milosavljević/Starsport

Srbija posle 24 godine igra na EP, a prvi meč čeka je 16. juna protiv Engleske u Gelzenkirhenu, au grupi C igraće još sa Danskom i Slovenijom.
 

FANTASY
 

"Što se tiče same utakmice, videćemo šta će biti. Naravno, svi ovde očekuju da naprave dobre rezultate, ne mislim samo na našu reprezentaciju. Svako je došao sa određenim ambicijama. Ovo je Evropsko prvenstvo, veoma važno takmičenje, ovo nisu prijateljske utakmice. Svaki bod osvojen na ovom takmičenju je veoma važan i veoma bitan i može da utiče na krajnji rezultat. Naravno, naš prevashodni cilj je da pređemo prvi krug. Verujem da to možemo i to je za sada što bih mogao da kažem. Početak, osvajanje i odlazak u sledeće kolo, to bi za ovaj početak bilo sasvim dovoljno", rekao je Džajić za Sportal.

Engleski mediji selekciju Srbije nazvali su "crnim konjem", odnosno ekipom od koga se ne očekuje mnogo, a koja bi mogla da iznenadi.

"Sve je to lepo, taj crni konj, ne razumem baš šta znači, ali činjenica je da ovde svako svakog može da iznenadi. Naravno da se tipuje na najveće selekcije koje su postizale velike rezultate i njima se daje uvek prednost, ali ja ne mogu da kažem za našu reprezentaciju da je mala. Mi imamo u svojim redovima dobrih igrača. Očekujem, ne samo od nas koji smo ovde sa njima, već i njih samih, na terenu da pruže svoj maksimum, da ostave dobar utisak, da se bore za dres koji nose, za reprezentaciju Srbije. A rezultat će biti onakav kakav će biti, nekad i kad gubite ostaviti dobar utisak je veoma bitno. Znači, borbenost pre svega, pamet u glavu i čekati da ovi igrači, a imamo dobrih, budu na nivou na kom se očekuje. Da daju svoj pun doprinos, ne samo sad nego i ubuduće i da napravimo jedan pravi kult kad je u pitanju reprezentacija", poručio je Džajić.

Podeli:

Komentari 8

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

15 h

Aktuelno

Huawei više ne ćuti

Prošlog avgusta, Huawei je šokirao tehnološku javnost čipom koji je pokretao njihov Mate 60 Pro model. Sada, odlučili su da se više ni ne kriju.

PhoneArena

19:15

12 h

Novo Sport Video Menu