Svet 0

22.05.2024.

15:34

Poznato stanje slovačkog premijera

Vicepremijer i ministar odbrane Slovačke, Robert Kalinjak izjavio je da je zdravstveno stanje Roberta Fica i dalje stabilno.

Izvor: Novosti.rs

Poznato stanje slovačkog premijera
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Podeli:

"Trenutno se održava medicinski konzilijum, jutros je njegovo stanje bilo stabilno," rekao je Kalinjak na konferenciji za novinare na kraju sednice Saveta bezbednosti zemlje.

Prema njegovim rečima, narednih dana neće se postavljati pitanje prebacivanja slovačkog premijera u drugu bolnicu, već će nastaviti lečenje u bolnici u gradu Banska Bistrica, gde je bio hospitalizovan nakon atentata.

Podsetimo, slovački premijer Robert Fico ranjen je u pucnjavi nakon sednice Vlade 15. maja, koja je održana u gradu Handlova, na oko 150 kilometara severoistočno od Bratislave. Fico je odmah hospitalizovan u bolnici u Banskoj Bistrici i posle višečasovne operacije na 24 sata je uveden u stanje veštačke kome.

Na Fica je pucano kada je posle sednice izašao da se pozdravi sa okupljenim građanima. Napadač, Juraj Cintula, odmah je uhapšen i protiv njega je podignuta optužnica za krivično delo pokušaj ubistva iz političkih razloga.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: