Hronika 0

14.06.2024.

9:48

Zloupotrebila položaj i prebacila milione na svoj račun: Odmah uhapšena

Pripadnici MUP-a, Uprave kriminalističke policije po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su G. O. (1972) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Izvor: RINA

Zloupotrebila položaj i prebacila milione na svoj račun: Odmah uhapšena
RINA

Podeli:

Ona se sumnjiči da je kao odgovorno lice u dva privredna društva iz Čačka, koristeći svoja ovlašćenja, u periodu od februara 2010. do sredine jula prošle godine, prilikom obavljanja poslova vezanih za isplatu zarade radnicima, sačinjavala dodatne naloge za prenos i elektronskim putem vršila isplate, na osnovu kojih je sa računa tih firmi prenela ukupno 42.061.409 dinara na svoje račune, iako navedeni novac nije predstavljao njenu zaradu.

Takođe, kako se sumnja, ona je navedene neosnovane isplate novca sa računa privrednih društava knjigovodstveno prikrila tako što je prilikom knjiženja, obaveze za zarade i naknade zarada uvećavala za novčane iznose koje je neosnovano uplatila na svoje tekuće račune po osnovu navodne isplate zarada.

Na ovaj način, ona je, kako se sumnja, za sebe pribavila protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 42.061.409 dinara, za koliko je oštetila privredna društva.

Osumnjičena će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Servisne informacije

Upućen važan apel svim Beograđanima

Javno-komunalno preduzeće "Beogradski vodovod i kanalizacija" uputilo je apel svim građanima, s obzirom na to da se nalazimo u periodu sa izuzetno visokom dnevnom temperaturom vazduha, da racionalno i namenski koriste vodu iz gradskog vodovoda.

8:14

12.7.2024.

1 d

Društvo

"Zbogom komarci"

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća“ Beograd će i danas sprovoditi akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje, ukoliko vremenski uslovi to budu dozvolili.

11:05

13.7.2024.

20 h

Podeli: