Društvo 2

13.06.2024.

21:43

Zeleno svetlo: Uskoro kreće gradnja na desnoj obali Dunava – trajanje radova 1.314 dana

Ministarstvo zaštite životne sredine obavestilo je javnost o donetom rešenju kojim je data saglasnost na studiju o proceni uticaja na životnu sredinu.

Izvor: eKapija

Zeleno svetlo: Uskoro kreće gradnja na desnoj obali Dunava – trajanje radova 1.314 dana
Nenad Nedomacki / Shutterstock.com

Podeli:

Reč je o projektu rušenja i izgradnje prilaznih konstrukcija na desnoj obali drumsko železničkog mosta preko reke Dunav-Pančevački most u Beogradu, deonica Beograd (Bogoslovija) petlja Krnjača.

JP Putevi Srbije podneli su u februaru Zahtev za davanje saglasnosti na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu ovog projekta.

Trajanje radova procenjeno je na 1.314 dana. Projekat predviđa radove prvo na uzvodnoj, a zatim na nizvodnoj konstrukciji, kako bi se saobraćaj odvijao bez većih izmena. U planu je najpre izgradnja novih privremenih rampi, zatim rušenje postojećih konstrukcija po fazama i na kraju izgradnja novih konstrukcija po fazama.

Prilazne konstrukcije mostu preko reke Dunav na desnoj obali izgrađene su u periodu od 1960. do 1964. godine i sastoje se od dva niza nezavisnih, prednapregnutih mostova - uzvodni, desni most za smer od Pančeva ka Beogradu i nizvodni, levi most za smer od Beograda ka Pančevu.

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: