Aktivisti UDS u javnosti sa ANTIFA bedževima FOTO

Aktivisti i kandidati za poslanike koalicije Ujedinjena demokratska Srbija počeli su u javnosti da se pojavljuju sa bedževima Antifašističke akcije na reverima.

Info

Izvor: B92

Subota, 06.06.2020.

13:10

Aktivisti UDS u javnosti sa ANTIFA bedževima FOTO
Foto: B92

Da li je to njihov odgovor američkom predsedniku Donaldu Trampu, koji je rekao neverovatnu stvar: da antifašiste treba proglasiti – teroristima i da im treba zabraniti rad.

Antifašistička akcija, čije bedževe nose aktivisti UDS-a, jedna je od veoma prepoznatljivih međunarodnih antifašističkih mreža.

“Nosimo bedževe da bismo podsetili da je borba protiv fašizma – neprestana borba. Fašizam diže glavu, ne samo kod nas nego i u svetu, a slobode će biti onoliko koliko bude borbe za nju! Nije Tramp naša tema. Mi izlazimo na ove izbore da bi se borili za evropske vrednosti, modernu, decentralizovanu i sekularnu državu u kojoj se sa ponosom sećamo naše antifašističke tradicije. Bujanje ekstramističkih, neonacističkih i klerofašitičkih grupacija mora biti sprečeno i sankcionisano od strane države rekao je Bojan Kostreš, kandidat na listi Ujedinjene demokratske Srbije.

Podsetio je da je antifašizam glavni temelj i osnovni prioncip moderne, ujedinjene i slobodne Evrope, kojoj i Srbija mora da teži.

“I naša Srbija, i naša Vojvodina, pobedile su fašističku neman u Drugom svetskom ratu. Neman se vratila u ratovima iz devedesetih godina 20. veka, a posledice živimo i danas. Antifašizam nije samo reč, antifašizam je svakodnevna akcija. A kad smo kod ‘terorista’ – nema većih terorista od fašista”, poručio je Kostreš

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: