Zywoo predvodio Vitality protiv Liquida u epskom finalu ESL Pro Lige

U neverovatnom finalu ESL Pro Lige, koje je trajalo više od 7 sati, Team Vitality predvođen Metjuom ”Zywoo” Erboom je uspeo da savlada Team Liquid rezultatom 3-2 i tako osvoji svoj prvi trofej još od decembra prošle godine!

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Ponedeljak, 03.10.2022.

17:49

Zywoo predvodio Vitality protiv Liquida u epskom finalu ESL Pro Lige
Foto: ESL

Polako se približavamo početku drugog CS:GO Majora u godini, a kako stoje stvari, konkurencija nikada nije bila veća. Iako su mnogi očekivali NAVI i Faze u finalu, Vitality i Liquid su pokazali da im je jedna promena bila dovoljna da masovno napreduju kao tim. Igrali su tokom celog turnira na visokom nivou, zbog čega su se zasluženo našli u velikom finalu!

Za razliku od nekih drugih turnira, finale ESL Pro Lige se igralo u BO5, a ne BO3 formatu. Samim tim, pred nama je bio jedan spektakl!

Liquid je ekspresno otvorio finale, pobedivši na prvoj mapi 16-7. Ta prednost ipak nije dugo trajala, jer je Vitality uzvratio istom merom na Dastu. Sledi Mirage, gde smo videli dve izjednačene ekipe. Vitality je imao meč poen, ali se Liquid vratio, da bi nakon tri produžetka uspeo da slavi sa 25-23.

Zatim sledi Overpass, gde smo ponovo gledali vrhunske poteze obe ekipe. Trideset rundi ponovo nije bilo dovoljno da dobijemo pobednika, pa su usledili produžeci. Tamo je Vitality uspeo da izbije kao pobednik i osigura petu i odlučujuću mapu.

Na red je došao Vertigo, gde se odmah videlo da je Vitality dobio ogroman vetar u leđa. Poveli su sa 8-0 i nu jednom trenutku nisu dali protivnicima da se vrate u meč, iako je Liquid dao sve od sebe. Konačan rezultat bio je 16-11, a Vitality je ovime pokazao da je spreman za Major.

Pored novčane nagrade od $200.000, Vitality je osigurao plasman i na BLAST Finals, dok je ZywOo nagrađen nagradom za MVPa-a celog turnira, što je i zasluženo kada pogledamo kakve je partije pružao!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: