RUR predstavlja CS:GO oružja: MP9

Donosimo vam nove savete o puškama; ovog puta je na stolu najbolji farm-gun u igri – MP9.

Izvor: Stefan Iliæ KlanRUR

Sreda, 03.01.2018.

12:53

RUR predstavlja CS:GO oružja: MP9

Osnovne karakteristike:

Poreklo: Švajcarska
Cena: $1 250
Kill reward: $600
Broj metaka: 30/120
Fire-rate: 14 metaka u sekundi
Brzina repetiranja: 2,1 sekund
Dostupnost: CT


Verovatno se stalno dvoumite šta kupiti posle osvojene pištolj runde na CT strani, odgovor je MP9. Ovo je pogotovo dobar izbor ako su terori uzeli plant u prvoj, pa znate da će u drugoj rundi biti eco. Mada, može biti koristan i kada forsaju u drugoj rundi, ali tada treba biti agresivniji sa ovom puškom kako bi iznenadili terore sa diglovima i drugim pištoljima.

Po ceni od samo 1 250 dolara dobijate odličnu pušku protiv protivnika bez armora. Jeftiniji je samo UMP i to za 50 dolara. Ima 30 metaka u šaržeru plus 120, tako da ne morate da brinete o potrošnji. Pošto je MP9 SMG, nagrada za ubistvo je uobičajena za ovu grupu pušaka – 600 dolara. Dva ubistva će vam otplatiti pušku, dok je ostatak čist profit, što je odlično jer ćete sakupiti dosta para za dalje runde.
MP9 karakterišu dosta brz fire-rate, velika preciznost prilikom kretanja (pri trčanju i u skoku) i kratak reload time. Najbolji način da sve ovo iskoristite je da prilikom korišćenja puške uvek budete u pokretu, samim tim ste teža meta glockovima (ako uzmemo za primer da ste je kupili na anti-eco). Sama puška je namenjena za “run and gun”, pa ćete je najbolje iskoristiti prilikom rushovanja i iznenadnog trčanja kroz smoke sa flešom.

Iako vam možda zvuči čudno na prvi pogled, ova puška stvarno ispuca 14 metaka u jednoj sekundi, što znači da ćete prilikom susreta sa terorima vrlo brzo iskoristiti šaržer. To nadoknađuje kratak reload time, ali je dobro imati bar nekakav zaklon za trenutak reloadovanja.

Jedina veća mana ove puške je slaba penetracija armora, pa ako terori ipak kupe armor kada vi pomislite da su eco, može doći do problema. Dakle, zbog slabe penetracije armora i slabe štete koju nanosi jedan metak ove puške, morate biti vrlo precizni i da iskoristite brzi fire-rate. Bitan je taj prvi hitac koji će vam rešiti duel i protiv igrača sa armorom i bez. Ako pogodite glavu protivnika prvim metkom, u 90% slučajeva ćete ga i ubiti. Ukoliko nema armor, imate instant kill jer mu nanosite -104. Ako teror ima armor, skinućete mu nešto više od pola hpa, -61, ali ćete verovatno i uzeti kill ako iskontrolišete rafal.

Kretnja sa ovom puškom je takođe veoma bitna. Ranije smo rekli da ima veliku preciznost prilikom skakanja i trčanja; ako savladate rafal puške dovoljno dobro, smrtonosna kombinacija je precizno pucanje sa izuzetnom i nepredvidivom kretnjom. Kada se uigrate i krenete da skakućete svuda, pritom rushujući terore, bićete skoro pa besmrtni. Stalno ćete nervirati i terore koji vas ne očekuju, a verovatno ćete i dobiti prozivke za “besmislen push”.

Kada dođe vreme za buy rundu, pušku možete i baciti kako bi se nadogradili na M4. Ako već želite da iskoristite maksimum, upravo tada napravite taj besmisleni push i probajte ubiti jednog ili dva terora. Ako uspete biće odlično, jer im tada možete i ukrati kalaš, a ako se već ne možete izvući probajte napraviti što više štete.

MP9 rafal (spray pattern)

MP9 ima vrlo specifičan spray pattern. Do dvadesetog metka otprilike trebate vući pravo dole, jer ide pravo nadole. Zatim nekoliko metaka oštro desno, pa do kraja šaržera naglo levo. Zvuči zbunjujuće, ali najbolje ćete naučiti ako sami uđete u offline, uzmete MP9 i probate sami. Prvo ispalite ceo šaržer bez pomeranja miša kako bi videli putanju metaka (pokazuje gif 1). Zatim suprotno toj putanji kontrolišite miša dok ne steknete osećaj koliko-toliko (gif 2). Naravno, niko ne zna putanje pušaka napamet i stopostotno, ali bitan je osećaj i kontrola prvih nekoliko metaka, ostalo će samo od sebe doći. Kontrolisanje rafala: Ispucajte 10-ak šaržera sa svakom puškom, provežbajte malo pucajući botove i sigurno će vam bar malo patern ostati u mišićnoj memoriji.

Istorija

Puška jeste bila u ranijim verzijama CS-a, ali pod drugim imenom i malo modifikovana. Schmidt Machine Pistol, iliti TMP, u ostalim delovima imao je prigušivač i u regionu je dobio nadimak prdalo/prdavac. Lično, retko kada sam koristio ovaj SMG. Hekler je bio bog i batina, dok mi je TMP delovao slabo. Zadržao je u CS:GO taj brzi fire-rate, ali je izgubio prigušivač i promenio ime u MP9.
Kao i svaki drugi SMG, puška je jedino solidna bila za CQC (Close Quarter Combat), ali uvek je bilo drugih izbora, pa nije bio previše popularan u ranijim Counter-Strike delovima.

Skinovi

Poznato je da Valve ne ceni dovoljno SMG-eve što se tiče skinova, a tu naravno spada i MP9. Svi skinovi za ovu pušku su jeftini, neki su par evra gore-dole, ali uglavnom nema cifara od kojih se diže kosa na glavi. Jedini classified skin (roze grupa) je MP9 – Airlock. Po mom mišljenju ima i boljih skinova koji su mogli dobiti classified ocenu, kao što su npr. Hypnotic i Rose Iron.
,
,
, Oružje u pravom životu

Zaljubljenici u oružja možda znaju da se MP9 u pravom životu punim imenom zove Brügger & Thomet MP9. Proizveden od strane švajcarske firme Brügger & Thomet, po osnivačima Briger Karlom i Tomet Hajnrihom. Puška koristi 9×19mm Parabellum metke koji se proizvode u Nemačkoj. MP9 je u proizvodnji od 2001. pa do danas. Namenjena je za upotrebu na blizini (CQC) i teška je svega 1,4 kilograma.
Puška se koristi u mnogim zemaljama, a tu spadaju Indija, Švajcarska, Žandarmerija Bugarske, službe u Francuskoj, Indoneziji, Rusiji, Južnoj Koreji, Maleziji, Portugalu, Holandiji i dr. Kao što vidite, puška je dosta popularna među raznim službama, upravo zbog svoje mobilnosti.

RUR predstavlja CS:GO oružja: CZ75-Auto

RUR predstavlja CS:GO oružja: MAG-7

RUR predstavlja CS:GO oružja: AWP

RUR predstavlja CS:GO oružja: Desert Eagle

Autor: Stefan Ilić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: