Esports B92.net

Kineska vlada zvanično klasifikovala dve esports profesije

Iako je u toku proslava početka kineske Nove godine, za esports nema pauze, a odlične vesti dolaze iz same vlade najmnogoljudnije zemlje na svetu.

Milan Janković RUR
Podeli

Kina je sada, u naporima da se što više približi esports trendu, klasifikovala dva esports zanimanja, jedno je esports profesionalac, a drugo esports operator. Kao što možete pretpostaviti esports profesionalac je pojam koji opisuje osobu koja se takmiči na raznim turnirima, kao i trenere, dok je operator onaj koji se bavi organizacijom turnira i takmičenja.

Ovo je sasvim logičan i očekivan potez od strane kineske vlade, pošto je esports u Kini u ogromnoj ekspanziji, o čemu najbolje govori WESG finale koje će se uskoro održati gde je nagradni fond čak 2,5 miliona dolara.'

Izvor: RUR

Ostalo

5 stvari koje Apex Legends radi bolje od Fortnite-a

Battle Royale manija ne posustaje i već godinama se smenjuju naslovi koji dominiraju ovom scenom, dok ostali sakupljaju mrvice. Ko će iz borbe izaći kao pobednik je teško reći jer uvek dolaze novi aduti koji donose nešto novo i bolje u odnosu na ostale konkurente.

Ostalo četvrtak 21.02. 16:04 Komentara: 8

Zvezda predstavila nove dresove

Umbro je prvi sportski brend koji će sponzorisati gejming u Srbiji, dok će nove dresove nositi igrači esports timova kluba Crvena zvezda – League of Legends, Fifa, Hearthstone i Fortnite.

Ostalo petak 1.02. 16:41 Komentara: 11

Kriminalci koriste Fortnite: Battle Royale za pranje novca

Zbog svoje popularnosti Fortnite: Battle Royale se našao u različitim formama u društvu zbog čega poprima ogromnu pažnju, i pozitivnu i negativnu. Tako imamo situaciju u kojoj je Fortnite tužen zbog plesova i navodne povrede autorskih prava, a sada je otkriveno i da se ovaj naslov koristi za pranje novca od strane kriminalaca.

Ostalo četvrtak 17.01. 16:53 Komentara: 0

Esport u kome je potrebna vrhunska kondicija

Kada danas pomislimo na esport i takmičenja u video-igrama, mahom pomislimo na naslove kao što su CS:GO, Dota 2, LoL, Overwatch… Ipak, tržište je prepuno takmičarskih igara koje imaju veliku igračku publiku, ali i veoma posvećene hardkor igrače, koji svoje veštine dovode do neverovatnih granica.

Ostalo ponedeljak 14.01. 16:38 Komentara: 1
strana 1 od 3 idi na stranu