Esport u kome je potrebna vrhunska kondicija

Kada danas pomislimo na esport i takmičenja u video-igrama, mahom pomislimo na naslove kao što su CS:GO, Dota 2, LoL, Overwatch… Ipak, tržište je prepuno takmičarskih igara koje imaju veliku igračku publiku, ali i veoma posvećene hardkor igrače, koji svoje veštine dovode do neverovatnih granica.

Izvor: Nikola Saviæ RUR

Ponedeljak, 14.01.2019.

16:38

Esport u kome je potrebna vrhunska kondicija

Većina njih od nas uglavnom zahteva brze reflekse, brzo donšenje odluka, strateško razumevanje igre… ali neke od njih bogme traže i neverovatnu kondiciju.

Takva je igra The Dance Dance Revolution, koja ima veliku bazu igrača na dalekom istoku, posebno u Japanu, i gde se sledećeg vikenda održava svetsko prvenstvo pod pokroviteljstvom kompanije KONAMI, koja je i izdavač igre.

U pitanju je tip igre gde na posebnoj podlozi “gađate” prava polja stopalima, kako bi pratili komande koje vam igra zadaje (slično kao što je Guitar Hero za instrumente). U opuštenim varijantama igranja, ovo može da bude dobar vikend hobi za društvo kod nekoga na gajbi, ali ovo što rade profesionalni igrači kao da je nije sa ove planete.

U vikendu iza nas se održala preliminarna, kvalifikaciona faza za glavni događaj, i videli smo neke od neverovatnih stvari kojima prosto moramo da se divimo, pa vam i sada i prenosimo ovde.

Na slici iznad vidite kako je dvoje takmičara izgledalo nakon duela, a na snimku ispod možete da vidite kako je sve to izgedalo za vreme takmičenja.

Neke od ovih pesama imaju i neverovatnih 360 BPPM (bitova po minuti), što znači da ovi igrači moraju tačno da pogode 360 koraka u minuti. Izvor: RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: