Hearthstone: Balans izmene stižu nakon HTC plej-ofa!

Hearthstone zajednica proteklih nedelja, kao po običaju nakon nove ekspanzije, puca od nezadovoljstva kada je u pitanju balans igre.

Izvor: nikola saviæ klan rur

Utorak, 08.05.2018.

13:17

Hearthstone: Balans izmene stižu nakon HTC plej-ofa!

Izvor: Klan RUR

Izgleda da je Blizzard, odnosno Team 5, sve to pažljivo pratio i da će nam balans izmene stići krajem maja, odnosno nakon završetka plej-of turnira za Summer Championship ovog juna.

Koje su ključne stvari koje su problem? Mislimo da se sve svodi na tri dominantne stvari u meti.

Neverovatna snaga Cubelock špilova, koji i dalje važi za najjači špil u meti i pored nove ekspanzije i rotacije. Tu zaista nismo sigurni šta treba nerfovati, jer su sve karte veoma jake. Možda da se podigne cena Possessed Lackey na šest mana?

Drugi veliki problem je Paladin kao celina, jer trenutno postoji jedno 4-5 Paladin špilova koji su dominantni. Odd Paladin, Even Paladin, Murloc Paladin… Mislimo da je tu jedna od ključnih karata koje treba nerfovati, a o kojoj smo pričali već ranije – Call to Arms. Ova karta je bezobrazno jaka za svoju cenu, i biće veoma jaka čak iako je stavite na 5 mana, ali će bar biti više prostora za igrače da stignu da odgovore.

I treći veliki problem su svi Spiteful Summoner špilovi, koji zloupotrebljavaju skupe Spell karte i Spiteful Summoner, kako bi imali poteze gde Turn 6 dobiju 4/4 miniona i još jednu gromadu od miniona. Spiteful je postala posebno problematična sada, kada je smanjen broj skupih miniona u meti, pa tako praktično sve što dobijemo sa Spiteful su ili 8/8 ili 12/12 minioni, uz jednog 7/14 miniona.

Verovatno zapažate pravilo, a to je da metom dominiraju špilovi i karte iz Kobolds and Catacombs, koji se zasnivaju na “varanju” sa izvlačenjem miniona iz špilova, i nadamo se da Blizzard ima ozbiljan odgovor na ovo, jer je velika šteta da se ništa ne promeni u meti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: