Esports B92.net

Dota 2 patch 7.30 je konačno stigao: Novi neutral itemi, magije, shardovi, i još mnogo toga

Valve je sinoć u kasne sate isporučio dugoočekivani Dota 2 patch 7.30, koji je uveo novu rotaciju neutralnih itema, kao i velike promene u balansu. Spremite se, jer je lista poduža. Za ceo update pogledajte ovaj link.

Božidar Radovanović RUR
Podeli

IceFrog je po običaju pročačkao gotovo svakog heroja, a neki su dobili vrlo značajne promene, u vidu novih Shard i Aghanim’s unapređenja i magija. Broodmother Shard joj sada daje novu sposobnost Spinner’s Snare, koja funkcioniše kao nevidljiva zamka, dok je Windranger dobila Gale Force, skill koji gura neprijatelje u željenom pravcu. Fiend’s Gate je nova Underlord Aghanim’s sposobnost, koja mu omogućava da stvori dva portala za sebe i svoje saveznike.

Clinkz je ostao bez Strife-a i dobio Burning Barrage, skill koji podseća na Drow Ranger Multishot. S druge strane, Tinker koga svi znamo i ”volimo” je potpuno rasturen – March of the Machines je sada Shard ability, a Defense Matrix basic ability. Pored toga, dobio je i novi Rearm subability, Keen Conveyance, što je suštinski besplatni Boots of Travel! S obzirom da March više nije standardna sposobnost, postoji šansa da će se Tinker od sada možda igrati i kao support heroj.

Uvedena je i nova rotacija neutralnih itema. Izbačeni su Faded Broach, Ironwood Tree, Imp Claw, Illusionist’s Cape, Minotaur Horn, Orb of Destruction i Ballista, a na njihovo mesto došli su Pig Pole (Tier 1), Tumbler’s Toy (Tier 1), Brigand’s Blade (Tier 2), Fae Grenade (Tier 2), Blast Rig (Tier 3), Ascetic’s Cap (Tier 4), Witchbane (Tier 4) i Arcanist’s Armor (Tier 5). Maksimalan broj neutralnih itema po ekipi je takođe povećan na 5.

Na kraju bismo spomenuli i da je Roshan nažalost razvio privremenu netoleranciju na laktozu, tako da više ne izbacuje Cheese posle druge smrti.

Kako vam se dopada patch? Da li je vaš omiljeni heroj dobio buff? Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord i Viber grupi za sve vesti o esportu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.