Esports B92.net

Milion dolara za tri dana posla - ko osvaja Hamburg?

Poznato je svih osam učesnika ESL One Hamburg turnira, a da li "mali igrači" mogu da iznenade favorite?

SyS KlanRUR
Podeli

Osam učesnika prvog mejdžor turnira ove sezone je odlučeno. Pored Team Liquid i Newbee koji su dobili direktne pozivnice, kroz kvalifikacije u šest regiona je prošlo šest timova pa će na turniru učestvovati:

  • Team Secret (EU)
  • Virtus.Pro(CIS)
  • Keen Gaming(Kina)
  • HappyFeet(SEA)
  • EvilGeniuses(NA)
  • SG esports(SA)


ESL One Hamburg je prvi Major turnir ove godine koji će imati nagradni fond 1 000 000$ i nosi 1500 kvalifikacionih poena za The International. Turnir počinje 26. oktobra, trajaće samo tri dana, i primetno je da je turnir daleko manjeg formata od dosadašnjih mejdžora zbog učešća samo osam ekipa.

Novi sistem koji je Valve primenio počinje da daje i prve dobre, ali i loše rezultate. Pored pregršt kvalitetne Dote koju je moguće gledati ovih dana jer skoro pa simultano traju kvalifikacije za četiri turnira koji stižu u budućem periodu (3 minora i 1 mejdžor), primetno je i da ekipe počinju da propuštaju kvalifikacije za turnire i dobro planiraju gde će se pojaviti. ESL One Hamburg će ugostiti nekoliko iznenađenja u odnosu na ekipe koje smo navikli da gledamo do sada, pa još uvek ostaje da se vidi da li će se to odraziti na sam kvalitet takmičenja.

Izvor: KlanRUR

Dota 2

@LeBronDota pokidao - Na'Vi putuje na GESC Jakarta Minor

U više nego uzbudljivoj finalnoj seriji CIS kvalifikacija za minor Dota 2 turnir koji nas očekuje polovinom marta u indonežanskoj prestonici, Natus Vincere je jedva savladao Team Spirit, i osigurao učešće na osmom turniru ove godine, a šestom Minor turniru iz DPC serijala.

Dota 2 utorak 9.01. 15:50 Komentara: 6

Dota 2: Vici Gaming odbio da pobedi Team Secret

Team Secret je šampion četvrtog Captains Draft turnira, pobedivši Vici Gaming 3:2 u finalu koje je više puta nateralo gledaoce da besno pesnicom prete ekranu. Čitava serija je u znaku impresivnih i razočaravajućih poteza obe ekipe, gde su se junaci i tragičari smenjivali ne na nivou partije, već na nivou svake pojedinačne borbe. Na kraju je upornija i stabilnija ekipa pobedila, pa je Team Secret dodao 450 poena i potvrdio prvo mesto u Dota Pro Circuit serijalu, a Puppan i momci su osvojili i 108 000$.

Dota 2 ponedeljak 8.01. 12:39 Komentara: 5

Dota 2 - Rusi napadaju Katowice

Poznato je svih 8 direktnih učesnika ESL One Katowice Majora. Izgleda da je situacija u Dota Pro Circuitu počela da se kristališe, pa tako već imamo ekipe koje učestalo dobijaju direktne pozive za učešće kako na Minorima tako i na Majorima.

Dota 2 petak 5.01. 14:01 Komentara: 2

Online deo Games.Con Dota 2 turnira završen

Tokom vikenda je odigran online deo Dota 2 turnira koji nas očekuje na Games.Con festivalu ovog vikenda. Sam LAN deo turnira će biti odigran u subotu, 16.12. od 10 časova ujutro, a u borbu za nagradni fond od 1000EUR stupiće osam najboljih ekipa iz online faze turnira.

Dota 2 utorak 12.12. 12:01 Komentara: 0
strana 1 od 27 idi na stranu