Esports B92.net

Milion dolara za tri dana posla - ko osvaja Hamburg?

Poznato je svih osam učesnika ESL One Hamburg turnira, a da li "mali igrači" mogu da iznenade favorite?

SyS KlanRUR
Podeli

Osam učesnika prvog mejdžor turnira ove sezone je odlučeno. Pored Team Liquid i Newbee koji su dobili direktne pozivnice, kroz kvalifikacije u šest regiona je prošlo šest timova pa će na turniru učestvovati:

  • Team Secret (EU)
  • Virtus.Pro(CIS)
  • Keen Gaming(Kina)
  • HappyFeet(SEA)
  • EvilGeniuses(NA)
  • SG esports(SA)


ESL One Hamburg je prvi Major turnir ove godine koji će imati nagradni fond 1 000 000$ i nosi 1500 kvalifikacionih poena za The International. Turnir počinje 26. oktobra, trajaće samo tri dana, i primetno je da je turnir daleko manjeg formata od dosadašnjih mejdžora zbog učešća samo osam ekipa.

Novi sistem koji je Valve primenio počinje da daje i prve dobre, ali i loše rezultate. Pored pregršt kvalitetne Dote koju je moguće gledati ovih dana jer skoro pa simultano traju kvalifikacije za četiri turnira koji stižu u budućem periodu (3 minora i 1 mejdžor), primetno je i da ekipe počinju da propuštaju kvalifikacije za turnire i dobro planiraju gde će se pojaviti. ESL One Hamburg će ugostiti nekoliko iznenađenja u odnosu na ekipe koje smo navikli da gledamo do sada, pa još uvek ostaje da se vidi da li će se to odraziti na sam kvalitet takmičenja.

Izvor: KlanRUR

Dota 2

Dota 2: Srbija stala u top 16 na WESG takmičenju

Reprezentacija Srbije je eliminisana sa WESG 2017, finalne završnice najvećeg svetskog takmičenja za nacionalne timove u Dota 2. Ipak, ovaj pohod je daleko od neuspeha, pošto je naš tim prošao više krugova eliminacije i takmičenje završio ispred mnogih drugih timova, a momci su osvojili i 10 000$.

Dota 2 četvrtak 15.03. 13:34 Komentara: 6

Virtus.Pro postavlja nove Dota 2 rekorde

Kraj Major turnira u Bukureštu gde je Virtus.Pro izdominirao nad VG.J nam je doneo i osveženi poredak na Dota Pro Circuit listi, koji kaže da je Virtus.Pro već sada osigurao mesto na The International 2018. Podsećamo, NIJE PODELJENA NI POLOVINA POENA KOJI SU U IGRI OVE GODINE.

Dota 2 ponedeljak 12.03. 15:34 Komentara: 10

Srbi podigli glas protiv varalica u Dota 2

Pored sve učestalijih priča o varalicama koje igraju sa mesečno plaćenim programom koji vam nudi sijaset opcija da varate tokom meča, novi talas žalbi prema Valveu ukazuje na katastrofalan propust u mehanici trejdovanja itema koja je omogućila da igrači kreiraju neograničenu količinu wardova i prodaju je, rezultirajući u ogromnim inventarima još pre početka meča.

Dota 2 ponedeljak 12.03. 15:15 Komentara: 17

Dota 2 – Zimske čarolije u Katovicama, počinje ESL One Major

U podne je zakazan okršaj kod OK Korala. Pardon, početak premijernog Majora u 2018. godini – ESL One Katowice. Rekordan broj ekipa (16) na jednom Majoru će se nadmetati za svoj dionagradnog fonda koji iznosi 1,000,000 dolara i 1500 kvalifikacionih poena. Par stvari se nalazi na testu kada je u pitanju ovaj Major, a mi ćemo spomenuti njih par.

Dota 2 utorak 20.02. 09:51 Komentara: 6
strana 1 od 28 idi na stranu