Pregled 1. dana glavne faze Dota 2 Internationala – Dobra forma kineskih ekipa

Rano ujutru zvanično je počela glavna faza Dota 2 Internationala, koju je otvorio direktor Valve-a, Gejb Njuel. Igrači su predstavljeni na velikoj bini Mercedes Benz Arene u Šangaju, pa su ubrzo posle toga mečevi mogli da počnu.

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Utorak, 20.08.2019.

18:26

Pregled 1. dana glavne faze Dota 2 Internationala – Dobra forma kineskih ekipa

Izvor: RUR Esports

Prvi na binu izašli su PSG.LGD i Virtus Pro. Prošlogodipnji finalista Internationala i ruska ekipa, koja je definitvno bila jedna od najboljih u protekloj sezoni. Iako LGD nije blistao ove godine, u ovaj meč su ušli kao favoriti iz dva razloga. Jedan je loša forma VP-a, a drugi je to što igraju pred domaćom publikom. Prvi meč nije bio previše uzbudljiv, jer nismo gledali previše borbi, ali tempo koji je postavila kineska ekipa bio je prebrz za Virtus Pro, koji je pokušavao da kupi vreme za Morphlinga. Ipak, to nije bilo dovoljno, pa je PSG poveo sa 1-0. Drugi meč je išao gotovo istim tokom. Virtus Pro se nadao da će se meč odužiti, ali Kinezi im zo nikako nisu dozvolili, pa su nakon 42 minuta obezbedili plasman u TOP 6.

Sledeći okršaj bio je između ViCi Gaminga i TNC-a, najomraženije ekipe u celoj kini. Nakon možda i najzanimljivijeg meča na celom turniru, TNC je uspeo da nadoknadi veliki zaostatak i da pobedi nakon 76 minuta. Ipak, podrška publike bila je ogromna u korist ViCi Gaminga, koji uspeva da izjednači rezultat nakon još jedne duge partije. Sve do 47. minuta prednost menjala, ali tada Kinezi preuzimaju stvari u svoje ruke, a fantastični paparazzi je bio nezaustavljiv na lifestealeru. Pritisak na mladu ekipu sa FIlipna je ovom trenutku bio preveliki, pa je poslednja partija bila veoma ubedljiva. Ni u jednom trenutku TNC nije izgledao kao da može da zaprati, tako da ih je za 34 minuta ViCi Gaming poslao u Lower BRacket, a njih će sačekati veliki okršaj sa svojim sunarodnicima.

Nakon toga prešli smo na eliminacione mečeve. Alliance je izašao na megdan još jednog kineskoj ekipi, RNG-u. Ipak, kako stvari stoje, jedan pogrešan klik je možda i koštao evropsku ekipu pobede. Potvrđeno je da je Alliance greškom izabrao Gyrocoptera, heroja kojeg su hteli da banuju. I pored toga, početak meča je išao u njihovu korist, ali s obzriom da nisu stvorili dovoljnu prednost, Anti Mage je postajao sve jači i kineska ekipa je polako preuzimala inicijativu. Nakon 43 minuta RNG je slavio, što je bila treća uzastopna pobeda za kineske ekipe, a Alliance je prva ekipa koja je ispala iz glavne faze Internationala.

Usledio je okršaj dve ekipe, koje su možda i najviše podbacile. I od jednih i od drugih se oečkivao plasman u TOP 4, ili bar borba za to mesto. Kada je bilo najpotrebnije, podbacili su i zato su se danas borili za opstanak. Izbor heroja je definitvno išao u korsit Liquida, a za razliku od grupne faze, Miracle je igrao dosta opreznije. Iskustvo je možda i presudilo, definitvno možemo reći da je Fnatic ispao ranije nego što je očekivano, dok Liquid bar kratko može da odahne.

Nakon toga usledila je borba još jedne kineske ekipe, Keen Gaminga i jedine južnoameričke ekipe Infamousa. Za razliku od svojih sunarodnika, Keen Gaming nije uspeo da ostvarzi pozitivan rezultat, pošto je Infamous uspeo da odigra jedan fantastičan meč. Iako su početna ubistva pripadala Kinezima, Infamous je uzimao prednost, kako novčanu, tako i na mapi. Keen je delovao uplašeno, do je Infamous bio odlučan da završi ovaj meč što brže može. Nakon 34 minuta zabeležili su najbolji rezultat ikada za svoju regiju.

U poslednjem meču dana sastali su se Na’Vi i Mineski. Sve je išlo u korist žuto-crnih, sve do momenta kada su pokušali da završe meč, umesto da se zadovolje barakama na botom lejnu. Tada Mineski uspeva da eliminiše igrače protivničke ekipe i polako da vrati prednost u svoje u ruke. Na’Vi je pokušao da se brani, ali malo po malo, njihova bata se rušila, sve do šezdesetog minuta, kada je Mineski uspeo da stavi tačku na ovaj meč i da prođe dalje, dok će Na’Vi ovde završtit svoje učešće.

Kako vam se čine današnji rezulati? Ko će sutradan proći dalje, a ko će nas napustiti?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: