Esports B92.net

CS:GO – NIP, G2 i Cloud9 na kraju ipak prošli dalje

Poslednji dan prve(Challenger) faze CS:GO Majora u Katovicama završen je bez iznenađenja. Iako su se namučile, na papiru, tri bolje ekipe, obezbedile su plasman u narednu fazu ovog takmičenja.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Prvi duel dana bio je između NIP-a i Vici Gaminga. Kada pogledamo neubedljivu formu Šveđana i neočekivano dobru igru Kineza na dosadašnjem delu turnira, nije iznenađenje što smo u ovom duelu gledali 3 mape. Nakon malo sporijeg starta na Trainu, NIP se ubrzo stabilizovao, pa nakon savršene CT strane, slavili su rezulatom 16-7. Nakon toga igrao se Inferno, mapa na kojoj je Vici do sada prikazao i više nego dobru igru, pa ekipa NIP-a na kraju nije uspela da pronađe rešenja. Vici je slavio sa 16-13. Odlučujuća mapa bio je Mirage i sada se videlo koliko znači iskustvo igrača poput f0resta i Get Righta. Sjajno prvo poluvreme pomoglo je NiP-u da u drugom nema previše problema da privede ovaj meč kraju, pa su sa 16-10 obezbedili svoje učešće u narednoj fazi.

Nakon toga na red su došli G2 i Tyloo. Francuska ekipa je u ovaj meč ušla sa dosta samopouzdanja, nakon što su dan ranije eliminisali fnatic. Na sve 3 mape startovali su prvo poluvreme sa dvocifrnenim brojem rundi, ali na prvoj mapi im to ipak nije bilo dovoljno. Prva mapa bio je Mirage, a G2 je uspeo da prokocka prednost od 10-5. Iako su statistički igrači G2-a imali više fragova, Tyloo je uspeo da preokrene rezultat. Kao i prethodnog dana, kada ih je Fnatic savladao na Mirage-u, na poslednje dve mape Francuzi dolaze kao potpuno nova ekipa. Dust je definitvno mapa, koja leži ovoj ekipi, pa su na njoj apsolutno demolirali protivnika rezultatom 16-2. Poslednja mapa bio je Cache, pa kao i na Dustu, G2 osvaja 13 od prvih 15 rundi. Tyloo nije uspeo da se povrati iz tog zaostatka, pa je G2 odneo pobedu rezultatom 16-7. Iako je Tyloo lepo započeo ovo takmičenje, kada su došli BO3 mečevi, vidi se da im fali uigranost na velikom broju mapa, a to nije dovoljno kada treba da se borite protiv najboljih ekipa na svetu.

Posledjnji duel prve faze ovog takmičenja je pripao ekipama Cloud9 i Winstrike. Iako je Cloud9 definitvno bolja ekipa, njihova forma nije ulivala sigurnost navijačima pred ovaj duel. Ipak, kao što oni to neretko znaju, kada je najteže, odigraju najbolje. Prva mapa bio je Nuke i na njoj je Cloud9 bio ubedljiv, pa je odneo pobedu rezultatom 16-7. Druga mapa je ipak bila dosta uzbudljivija, a Cloud 9 je prokockao 3 meč poena, da bi se ipak popravili tokom produžetaka, i slavili sa 19-16.

Igrači će sada dobiti dva dana pauze, pa u sredu zvanično počinje druga faza ovog takmičenja. Mečevi bi trebali da počnu oko 13 časova po našem vremenu, a parove tih mečeva ćemo verovatno saznati tek sutradan.

CS:GO

Mousesports ponovo menja 2 igrača

Nakon serije loših rezultata i nesupeha tokom kvalifikacija za Mejdžor u Katovicama, ekipa Mousesports je odlučila da mora da napravi velike promene, ukoliko žele da se vrate na sam vrh, pa su samtim tim doneli odluku da zamene dva igrača.

CS:GO utorak 5.02. 17:29 Komentara: 0
strana 1 od 2 idi na stranu