Korsini planira kupovinu Lacija

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 06.03.2003.

22:26

Default images

Rimski finansijski magnat Mateo Korsini izjavio je u četvrtak da je spreman da kupi fudbalski klub Lacio, kao deo kompanije Čirio, za koju je takođe zainteresovan.

Korsini ima svoje uslove pod kojima bi kupio ovaj italijanski prvoligaški klub. Pre svega mogućnost da dobije dozvolu za izgradnju novog stadiona, u čijem sklopu bi bile smeštene prodavnice.

"Lacio ima svoju vrednost ukoliko postane deo komercijalnog projekta", rekao je Korsini.

Kao svoje moguće partnere u kupovini, on je naveo finansijskog stručnjaka Roberta Kolanija i jednu američku advokatsku kompaniju. Međutim, za kupovinu Čirija, zainteresovana je i švajcarska multinacionalna kompanija Nestle, koja se već probila na italijansko tržište. U prvih sedam meseci ove sezone Lacio je ostvario gubitak od 55.100.000 evra, pa se za sledeću sezonu planira smanjenje plata fudbalerima za 50 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: