Svet

Sreda, 10.05.2023.

08:33

Trgovinski gigant uvodi veliku promenu: Ove proizvode izbacuje iz prodaje

Lidl želi da se oprosti od prodaje cigareta i svih ostalih duvanskih proizvoda u Danskoj.

Izvor: Fenix magazin, Poslovni dnevnik

Trgovinski gigant uvodi veliku promenu: Ove proizvode izbacuje iz prodaje
Foto: Sorbis / Shutterstock.com

U Holadniji će prodaja duvanskih proizvoda u supermarketima biti potpuno zabranjena od 2024.

Do kraja 2028. svi duvanski proizvodi će nestati iz poslovnica diskonta u toj skandinavskoj zemlji, objavio je Lidl Danske.

S polica Lidla već se uklanja petina kutija cigareta, prenosi Fenix Magazin.

Prva prodavnica bez duvana otvoriće se u Jeringu u četvrtak, a sve druge novootvorene prodavnice neće prodavati duvan.

Danska je prošle godine najavila da želi da podigne generaciju bez dima i planira opštu zabranu prodaje cigareta za određena godišta.

Novi Zeland je već krenuo sličnim putem. Na Novom Zelandu duvan više ne sme da se prodaje osobama rođenim 1. januara 2009. ili kasnije.

Inicijativa je važan korak na putu ka budućnosti bez duvanskog dima, objasnio je jedan od inicijatora, zamenik lidera nabavke Lidl Danske Kalil Džehja Taleb. Prema podacima Danskog društva za borbu protiv raka Kræftens Bekæmpelse, gotovo 16.000 ljudi godišnje umre u Danskoj od posledica pušenja, prenosi Poslovni dnevnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

20 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: