Nemačka turistička kompanija razmatra ukidanje više hiljada radnih mesta

Nemačka turistička kompanija TUI saopštila je da razmatra ukidanje više hiljada radnih mesta kako bi smanjila gubitke zbog izbijanja pandemije koronavirusa.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 13.05.2020.

12:56

Nemačka turistička kompanija razmatra ukidanje više hiljada radnih mesta
Foto: Depositphotos, oneinchpunch

Nemački tur operater je naveo da je "spreman za nastavak operativnih aktivnosti", a da će svoje prve hotele na nemačkoj obali ponovo otvoriti u narednim danima.

Nemačka vlada je pružila garancije kompaniji TUI za odobravanje zajma od 1,8 milijardi evra kako bi ublažila posledice zatvaranja zbog epidemije.

Kompanija je saopštila da će zbog stalne nesigurnosti usled pandemije korona virusa, koja je u velikoj meri zaustavila međunarodna putovanja i turizam, morati da smanji administrativne troškove za 30 odsto.

Generalni direktor Fric Jousen rekao je da će "to uticati na možda čak 8.000 radnih mesta na globalnom nivou, koja neće biti popunjena ili će biti ukinuta".

On je dodao da bi kompanija iz krize trebao da izađe jača, i ako će biti drugačija jer i "tržišno okruženje je drugačije u odnosu na period pre izbijanja pandemije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: