Biz - B92.net

Vučić: Sutra otvaranje auto-puta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je će sutra biti otvorena deonica auto-puta Čačak-Pakovraće.

Izvor: Tanjug, B92.net
Podeli
Foto: TANJUG/MILOS MILIVOJEVIC
Foto: TANJUG/MILOS MILIVOJEVIC

Vučić je to rekao odgovarajući na pitaja novinara nakon sastanka Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije o nastupu na predstojećim izborima.

"Time smo približili Požegu i Zlatibor za daljih 11 kilometara. To su rezultati i uspeh", naglasio je on.

Ranije je predsednik Vučić govorio da je neophodno što pre otvoriti deonicu do Pakovraće kako bi se rasteretio Čačak.

Prethodno je direktor JP Putevi Srbije Zoran Drobnjak je s gradonačelnikom Čačka Milunom Todorovićem obišao radove na delu auto-puta "Miloš Veliki" od Preljine do Pakovraća.

"Sve je spremno za otvaranje. Ostalo je još samo da se urade brojači saobraćaja. Moji zemljaci Čačani će biti srećni da se otvori ova deonica. Neće biti više kolapsa u saobraćaju kao što je bilo ove i prethodne dve, tri godine, vikendima, kad su praznici", rekao je Drobnjak.

"Za pola sata će se pre stići na Zlatibor nego obilaznicom oko Čačka", dodao je.

Ovaj deo auto-puta od velikog je značaja kako za one koji su kroz Čačak prolazili u tranzitu, tako i za same građane Čačka, koji će se osloboditi gužvi i na „kružnom putu”, obilaznici oko Čačka koja je izgrađena pre gotovo 50 godina, ali i kolapsa koji je stvaran i u samom gradu.

"Pre svega velika zahvalnost Vladi Republike Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću, na ovom projektu koji je od životnog značaja za građane Čačka ali i celog Moravičkog okruga pa i cele zapadne Srbije. Svi sa nestrpljenjem očekujemo da se ova deonica od 11,5 kilometara, od Preljine do Pakovraća, pusti u saobraćaj. Naravno sledi nastavak radova ka Požegi", rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

On kaže da pamti 1. maj 1976 godine kada je otvoren kružni put, kasnije obilazni put oko Čačka, koji je bio daleko predgrađe tog grada.

"U međuvremenu mnogo kompanija, mnogo fabrika, kuća, porodičnih naselja je izgrađeno i to je postala žila kucavica grada Čačka. Naravno, kolapsi u saobraćaju koji traju već 30 godina ako ne i više će konačno prestati. Za Čačane i sve učesnike u saobraćaju zaista velika i najveća dobit”, rekao je Todorović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.