Investirane dve milijarde dinara za brži razvoj Subotice

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević izjavio je da je za tri i po godine investirano dve milijarde dinara u infrastrukturne projekte u Subotici.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.09.2019.

15:36

Investirane dve milijarde dinara za brži razvoj Subotice
Foto: Depositphotos/pajche

Kako je Milićević naveo, sa gradonačelnikom Subotice Bogdanom Labanom razgovarano je o mogućnosti da se proširi radna i poslovna zona u Subotici.

Ta poslovna zona jedna je od najboljih po opremljenosti i prometu, a dolaskom najnovijeg investitora njeni kapaciteti su popunjeni.

Razgovarano je o tome kako da Pokrajinska vlada donese nove modele i instrumente podsticaja u oblasti turizma, a kako je istaknuto, Subitica je jedna od važnih turističkih tačaka u pogledu potencijala, saopšteno je iz Pokrajinske vlade. Milićević je na čelu delegacije Pokrajinske vlade u kojoj su bili i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević i pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, obišao nekoliko lokacija gde su realizovane investicije koje su važne za ukupno funkcionisanje Grada Subotice.

U školi "Žarko Zrenjanin" sanirani su zidovi u fiskulturnoj sali, a radove u iznosu od 1,8 miliona dinara finansirao je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu. Pokrajina je zajedno sa Gradom finansirala i izgradnju sekundarne mreže fekalne kanalizacije u dužini od 400 metara, u Mačvanskoj ulici, a ti radovi koštaju oko 17,5 miliona dinara.

Delegacija Pokrajinske vlade obišla je i Gerontološki centar, gde su uz pomoć Republičke i Pokrajinske vlade i Grada Subotice, stvoreni izuzetni uslovi za boravak naših najstarijih gradjana. Pokrajinska vlada je u finansiranje projekata u Gerontološkom centru do sada uložila oko 65 miliona dinara, dok je za povećanje kvaliteta usluga u Domu za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ opredelila 32,3 miliona dinara

"Obišli smo danas svega tri bitne investicije u Subotici, a mnogo je onih koje su aktivne i koje su vredne u investicionom i svakom drugom smislu", kazao je Milićević i naveo da su to između ostalog velnes centar na Paliću, Subotičko pozorište i drugo.

"Sve ovo govori da je danas Subotica jedno veliko gradilište, da je angažmanom rukovodstva uspela da privuče značajna sredstva iz Republike i Pokrajine", naglasio je Milićević i dodao da je Subotica uredjen grad sa jasnom vizijom i strategijom razvoja.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban kazao je da je u tom gradu u protekle tri i po godine iz Republike i Pokrajine, investirano oko pet milijardi dinara. On je dodao da raduje činjenica da se nastavlja sa ulaganjima. Laban je kazao da je pri kraju priprema projekta za rekonstrukciju Opšte bolnice u Subotici, čija je vrednost oko 35 miliona evra, a početkom nove godine započeće rekonstrukcija Gradskog stadiona, u vrednosti od 20 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: