Biz - B92.net

Banke prodaju kuće pod hipotekom - gde su jeftinije?

Dok svakodnevno slušamo kako cene nekretnina lete do neba, još ima porodičnih kuća koje se mogu kupiti za malo para i uz dodatna ulaganja prilagoditi meri kupca

Izvor: Dnevnik
Podeli
Ilustracija: PhuShutter/Shutterstock
Ilustracija: PhuShutter/Shutterstock

Dobar deo takvih kuća nude banke koje su aktivirale hipoteku jer dužnici zajmove nisu vraćali.

Trenutno je više desetina takvih kuća u ponudi širom AP Vojvodine, a osnovne informacije o njima mogu se dobiti na portalu Doboš, a onda i posredstvom poverilaca – banaka kao prodavaca, pošto su banke te koje prodaju nekretnine jer vlasnicii nisu na vreme izmirivali rate kredita.

Nema opštine u pokrajini gde nema bar jedna porodična kuća za prodaju, s tim što ih je više van sedišta opština, a manje u samim opštinskim centrima. Zajedničko za sve je što su izgrađene na velikim placevima, pa imaju i velika dvorišta i izgrađene pomoćne objekte. Uz skoro svaku nekretninu, osim osnovnih podataka, stoje i fotografije, a pregledom ponude može se zaključiti da su ove nepokrentosti najjeftinije u Banatu, piše Dnevnik.

Na području opštine Kovin (Banat) tri kuće su na prodaju, jedna je u Mramorku i za nju nije istaknuta cena, druga se nalazi u Bavaništu i košta blizu 4.500 evra, a treća u Deliblatu je dvostruko skuplja 9.000 evra.

Zagreb bruji o ovom stanu: 50 kvadrata u stubu garaže, prvi komšija - pacov, a cena...

U opštini Alibunar, u Banatskom Karovcu prodaju se dve kuće. Jedna od 80 kvadrata se prodaja pogodbom, a za drugu, upola manju, od 43 kvadrata i tri mala pomoćna objekta, od kojih najveći ima 12 kvadrata, treba kontaktirati poverioca.

I Čoka je u Banatu i sedište je lokalne samouprave. Jedna kuća baš u Čoki prodaje se za blizu 4.300 evra, a druga u Crnoj Bari je napuštena, ali sa ogromnim placem, košta svega 1.594 evra.

U Velikoj Gredi, u opštini Plandište, isto u Banatu, prodaje se kuća od 112 kvadrata, sa pomoćnim objektom veličine 18 kvadratnih metara. U Banatskom Sokolcu kuća sa više pomoćnih objekata košta malo više od 4.500 evra.

Stanovi u Apatinu, Vrbasu i Beloj Crkvi

Banke imaju slabu ponudu stanova po unutrašnjosti pokrajine. Svega nekoliko stanova je oglašeno, i to u Apatinu, Vrbasu i Beloj Crkvi. Stan u poslovnoj zgradi "Milenijum" u Apatinu, veličine 63 kvadrata, košta nepunih 24.500 evra. Stan veličine 76 kvadrata u Vrbasu, u starijoj zgradi na petom spratu, košta 29.000 evra.

U Molu, na severu Bačke, u opštini Ada, prodaje se kuća za 16.000 evra, izgrađena na površini od jednog ara i 30 metara, sa dve pomoćne zgrade. Za 12.205 evra može da se kupi kuća u Selenči kod Bača od 146 kvadrata i tri pomoća objekta, male površine od tri do sedam kvadrata, s tim što je nekretnina izgrađena bez građevinske dozvole.

U Vajskoj, isto na području opštine Bač, može se kupiti kuća sa pomoćnim objektima na placu od 964 kvadrata i njiva od 1.859 kvadratnih metara. Uz ove nekrentine ide i poljoprivredna mehanizacija. Cena nije istaknuta, već se potencijalni kupci upućuju na broj mobilnog telefona poverioca.

Kuća u Laliću, kod Oyaka, košta 7.000 evra, u Bačkom Dobrom Polju, u opštini Vrbas, nije istaknuta cena cena za kuću od 183 kvadrata sa pomoćnim objektima, u Gajdobri kuća od 104 kvadrata sa okućnicom košta 5.268 evra, a u Tovariševu 13. 082 evra. Obe nekretnine su u blizini Bačke Palanke.

Nekretnine na moru sve traženije: Koliko košta 30 kvadrata na najpopularnijim lokacijama?

Ogromna kuća od 242 kvadrata sa vinogradom, oborima za svinje i čardakom u Pačiru, kod Bačke Topole, košta 10.970 evra. U Sremu, u Ljukovu, na području opštine Inđija, 112 kvadrata izgrađene porodične kuće na površini od 1.079 kvadrata staje 16.391 evro, a u opštini Šid u mestu Višnjićevo kuća površine 74 kvadrata, sa pomoćnim objektima na placu od 1.030 metara, prodaje se za 8.100. U Vojki, kod Stare-Pazove, za cenu treba pitati poverioca. Nekrentina od 125 kvadrata prostire se na 25 ari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.