Vučić: "Zadovoljan sam što će penzioneri dobiti povećanje"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o povećanju plata i penzija, kao i o ekološkim protestima zbog litijuma.

Srbija

Izvor: B92.net

Ponedeljak, 28.11.2022.

22:10

Vučić:
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

"Energetika je u najvišem interesu svakog građana Srbije. Sutra ćemo videti najnovija postrojenja. To je ključnja tema. Postrošili smo oko 42 miliona kubnih metara. Imamo dosta gasa. Za svaki slučaj, za loše vremenske uslove, da vam ne objašnjavam sve ludosti ovoga sveta", rekao je Vučić.

Predsednik je nakon toga govorio o platama i penzijama. "Pokazite mi zemlju u kojoj plate i penzije prate inflaciju, nema je. mi smo to useli zahvaljujući odgovornom ponašanju građana. Zadovoljan sam što će penzioneri dobiti povećanje", dodao je on.

"Svuda je inflacija pojela mnogo više nego što plate prate ", rekao je Vučić.

Naglasio je da pored povećanja plata i penzija uskoro kreće i prijava za 5000 pomoći za mlade.

On je u toku razgovora skrenuo pažnju na to da je važno da se smanji uticaj uglja i fosilnih goriva, a da se obezbede obnovljivi izvori energije.

"Imaćemo dooljno i struje i gasa i toplih stanova i kuća, Cene struje još nismo povećali. Država će da na svaki način preuzme teret na sebe, kako za domaćinstva, tako i za privredu", dodao je on.

Predsednik se osvrnuo i na ekološke proteste i odluku o litijumu. "Rudnici su nam podigli majdanpek i Bor. "Ziđin" nam drži Bor, a prosečna plata tako je 801 evro", naveo je Vučić.

"Da kažam ljudima da Moravski koridor, za koji postoji ideja da dobije ime po Jovani Kursuli, kasni jer nismo mogli da dođemo do kamena. Eksproprijaciju nismo mogli da završimo delimično zbog naše sposobnosti, a delimično zbog toga što su tražili više od stvarne vrednosti. Izgubili smo dva meseca zbog hrasta, zbog besmislene lažne priče, neko je morao da skloni taj hrast da bismo spasavali živote i izgradili auto-put", dodao je za kraj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: