Mali: Isplaćene nagrade olimpijcima, ukupno 2,5 miliona evra

Nagrade svim osvajačima medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju i njihovim trenerima isplaćene su danas.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 13.08.2021.

15:09

Mali: Isplaćene nagrade olimpijcima, ukupno 2,5 miliona evra
Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Ukupno je izdvojeno 2,5 miliona evra, izjavio je ministar finansija Siniša Mali. Ističe da je danas isplaćena 31 nagrada, za šta je izdvojeno 221 miliona dinara, a u prethodnom periodu je isplaćeno još 13 novčanih nagrada.

Time su isplaćene sve novčane nagrade za osvajače medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju, i to, podseća Mali, samo nekoliko dana nakon završetka takmičenja.

"Ovo je još jedno ispunjeno obećanje države, koja je ponovo pokazala ozbiljnost i ekonomsku stabilnost, jer sve svoje obaveze izvršava na vreme", rekao je Mali za Tanjug.

Dodaje da su Olimpijske igre u Tokiju bile izuzetno uspešne za naše sportiste koji su osvojili devet medalja i ističe da im je cela zemlja neizmerno zahvalna na svemu što su uradili za Srbiju.

"Želimo da motivišemo naše sportiste na još veće uspehe i država će nastaviti da čini sve kako bi imali najbolje uslove za treniranje i pripreme. Srbija je zemlja sporta i tako će ostati i u budućnosti", istakao je Mali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: