Srbija

Petak, 30.07.2021.

14:37

Evropski lider u proizvodnji autoprikolica stiže u Šumadiju: Zaposliće 300 radnika

Predstavnici francuske kompanije Trigano zainteresovani su da u okviru inudstrijske zone Opštine Knić otvore nov proizvodni pogon.

Izvor: eKapija

Evropski lider u proizvodnji autoprikolica stiže u Šumadiju: Zaposliće 300 radnika
Foto: Fishman64/Shutterstock

Predsednik Opštine Knić, Srećko Ilić, i član Opštinskog veća Goran Milosavljević razgovarali su sa predstavnicima francuske grupacije Trigano, Žanom Devilom i Đovanijem Puglisijem i Draganom Čorbićem, administrativnim direktorom fabrike Trigano u Kragujevcu.

Evropski lider u proizvodnji i prodaji autoprikolica, francuska grupacija Trigano opštinu Knić vidi kao jednu od potencijalnih lokacija za izgradnju nove fabrike.

Proizvodna hala površine do 15.000 kvadrata nalazila bi se u industrijskoj zoni Ravni Gaj, prostirala bi se na 3 hektara i zapošljavala bi oko 300 radnika, saopštila je Opštinska uprava.

Predstavnici francuske kompanije Trigano obišli su i srednju školu "Dobrica Erić" u Kniću sa kojom bi već od sledeće školske godine mogli da uspostave saradnju u okviru dualnog obrazovanja i obezbeđivanja prakse za knićanske srednjoškolce, a potom i zapošljavanje mladih u proizvodnim pogonima u kompaniji Trigano, prenela je eKapija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

13 h

Podeli: