Vučić i Kopač o Srbijagasu, ali i o uvođenju nove takse

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa direktorom Sekretarijata Energetske zajednice Evropske unije Janezom Kopačem.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 29.04.2021.

13:23

Vučić i Kopač o Srbijagasu, ali i o uvođenju nove takse
Foto: Printskrin, Instagram/buducnostsrbijeav

Sa njim je razgovarao o sprovođenju reformi u oblasti energetike i razdvajanju delatnosti u Srbijagasu.

Predsednik Vučić je podsetio da Srbija ove godine predsedava Energetskoj zajednici i da prioritet Srbije ostaje energetska tranzicija ka čistim izvorima energije, kao i transformacija državnih energetskih preduzeća, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Dvojica sagovornika su se saglasili da je razdvajanje delatnosti Srbijagasa u skladu sa obavezama preuzetim Zakonom o ratifikaciji Ugovora o osnivanju Energetske zajednice i da je, u tom smislu, neophodno prilagoditi strategije i preduzeti sadržajne i delotvorne korake.

Direktor Sekretarijata Energetske zajednice Evropske unije Janez Kopač izrazio je očekivanje da će Srbija prihvatiti inicijativu Sekretarijata Energetske zajednice o uvođenju takse na ugljenik, kaže se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: