Intenzivirani radovi na deonici Pojate-Kruševac: Kako napreduje Moravski koridor? FOTO

Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić obišao je danas radove na prvoj deonici Moravskog koridora od Pojata do Kruševca.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Koridori Srbije
Foto: Koridori Srbije

On je u obilazak išao sa novim šefom projekta izvođača Behtel-Enke, Viknajsonom Tevendranom (Vicknayson Thevendran).

"Na deonici od Pojata do Kruševca trenutno se izvode radovi na temeljima i stubovima na 5 mostova, dok su na preostalih 5 u toku pripremni radovi. Obišli smo i zemljane radove na pozajmištima odakle se vrši iskop materijala za izgradnju autoputa i zajedno sa izvođačem konstatovali da je dinamika intenzivirana", istakao je Antić.

Takođe u toku su radovi na trasi na 20. kilometru autoputa, u zoni obilaznice oko Kruševca, kao i pripremni radovi na izmeštanju postojeće vodovodne mreže.

Foto: Koridori Srbije
Foto: Koridori Srbije

Nakon obilaska, direktor Antić održao je sastanak sa predstavnicima izvođača radova, američko-turskog konzorcijuma Behtel-Enke, gde je izrazio velika očekivanja da će se radovi na projektu Moravskog koridora nastaviti još bržim tempom, saopšteno je iz Koridora Srbije.

"Od renomiranog konzorcijuma kao što je Behtel-Enka, očekujemo da će Moravski koridor raelizovati u skladu sa rokovima i prema najvišim svetskim standardima. Ovaj koridor smo definisali kao jedan od projekata od najvišeg državnog značaja, a Republika Srbija, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, nastaviće da pruža punu podršku svim učesnicima ovog infrastukturnog projekta", naglasio je Antić.

Podsećanja radi, Moravski koridor, ukupne dužine 112 km povezaće centralnu i zapadnu Srbiju, od Pojata do Preljine, a biće prvi digitalni autoput u našoj zemlji, čime će se omogućiti brže i pouzdanije razmene informacija sa ciljem povećanja bezbednog odvijanja saobraćaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 167 idi na stranu