Vučić: Ne zamerajte Telekomu; neke kompanije dolazile do resursa ne plaćajući ništa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se obično ne meša u odnose Telekoma Srbije sa drugim kompanijama.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 04.02.2021.

15:20

Vučić: Ne zamerajte Telekomu; neke kompanije dolazile do resursa ne plaćajući ništa
Foto: TANJUG/ RADE PRELIC

"Trudim se da se ne mešam, ili sam bar naučio lekciju iz perioda kada bih to učinio, da se ne mešam u takve odnose", naveo je.

Kako kaže, jasno je da postoje konkurentski odnosi između kompanije Junajted medija, registrovane u Luksemburgu, i srpskog Telekoma.

"Ono što je važno za nas jeste da obezbedimo tržišnu utakmicu i borbu. Kada sam slična pitanja postavljao Telekomu ranije, oni su mi uvek odgovarali da su neke privatne kompanije dolazile do svih resursa gotovo ne plaćajući ništa, koristeći državne, odnosno Telekomove resurse, da su istovremeno koristili veliki broj ljudi koji su bili zaposleni u toj kompaniji i da im sada smetaju oni koji bi im se suprotstavili i koji bi da se bore za opstanak Telekoma, a ne oni koji bi radili na daljem uništenju Telekoma", rekao je Vučić.

"U svakom slučaju, voleo bih da je jezik drugačiji, ali nemojte da zamerate Telekomu, koji želi opstanak na tržištu i koji želi da se bori da postoji, napreduje i uzme veći udeo na tržištu. Da li je jezik primeren ili ne, to je već neka druga stvar."

Navodi da bi on lično voleo da ti odnosi budu neuporedivo pristojniji i da može da se razgovara.

"Ali naravno, svako ima svoju tržišnu utakmicu i u takvom konkurentnom sistemu treba da se bori za svoje. Nadam se da je jezik najveći problem", istakao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ko je u Rusiji ostao, sad trlja ruke

Evropske banke koje još uvek posluju u Rusiji su prošle godine uplatile 800 miliona evra poreza u tamošnji budžet, što je četiri puta više nego pre rata u Ukrajini.

20:35

30.4.2024.

1 d

Podeli: