Brnabić: "Doneta najbolja moguća odluka o pomoći: rezultati - Srbija prva u Evropi"

Odluka o novoj pomoći građanima i privredi bila je zajednička - predsednika i Vlade Republike Srbije, rekla je premijerka Ana Brnabić.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 28.01.2021.

12:00

Brnabić:
Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

"Timski rad daje najbolje rezultate za našu zemlju. Podsetiću vas da je predsednik Vučić vodio privredni krizni štab, a ja medicinski. On je u saradnji i sa ministrom finansija ali i čitavom vladom doneo najbolju moguću odluku, rezultati toga se vide u tome što je Srbija najuspešnija ekonomija u Evropi", istakla je Brnabić.

"Upoznata sam sa svim finansijskim aspektima nove pomoći, s time da te mere nisu još uvek konačne. Nemamo finalne finansijske projekcije koliko bi to moglo da košta."

Što se tiče socijalnih karata, kaže da ih mi u ovom trenutku i dalje nemamo. "Radimo na tome i Vlada Republike Srbije radi na tome, ali one nemaju neke veze sa privredom."

Kaže da nije smanjivan iznos socijalne pomoći ugroženim kategorijama, čak su negde i povećavali.

"Ovo su mere podrške čitavom stanovništvu naše zemlje", zaključila je Brnabić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

20 h

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: