Srbija s Nokijom nastavlja saradnju u oblasti fiksne mreže i transportnih optičkih sistema

Beograd -- Predsednik Aleksandar Vučić istakao je da Srbija planira da nastavi saradnju s kompanijom Nokija posebno u oblasti fiksne mreže i transportnih optičkih sistema.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/ Predsedništvo Srbije
Foto: Tanjug/ Predsedništvo Srbije

Na sastanku s delegacijom kompanije Nokija, koju je predvodio Miko Lavanti, potpredsednik ove kompanije za Centralnoistočnu Evropu i Centralnu Aziju, predsednik Vučić je kazao da je za Srbiju izuzetno važno i to što može da koristi iskustva ove finske kompanije u razvoju preduzetništva u oblasti informacionih tehnologija.

Tokom susreta, sagovornici su konstatovali da je višedecenijska saradnja Telekoma Srbija s kompanijom Nokija, koja obuhvata različite tehnološke segmente mobilne i fiksne mreže, do sada bila veoma dobra, i izrazili očekivanje da će ona u budućnosti biti znatno unapređena.

Finska kompanija Nokija jedan od najvećih svetskih proizvođača telekomunikacione opreme, zapošljava oko 100.000 ljudi u celom svetu, uključujući i velike centre u Finskoj, Francuskoj, Nemačkoj i Sjedinjenim Američkim Državama, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.

strana 1 od 181 idi na stranu