Jedan od najprepoznatljivijih američkih brendova dolazi u Sremsku Mitrovicu

Američka kompanija "Džon Dir" stigla je u Sremsku Mitrovicu.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 05.09.2019.

19:41

Jedan od najprepoznatljivijih američkih brendova dolazi u Sremsku Mitrovicu
Foto: Depositphotos, maxpro, 118525870

Jedna od najpoznatijih firmi za proizvodnju traktora na svetu potpisala je ugovor o kupovini zemljišta za izgradnju distributivnog centra u Radnoj zoni "Sever".

Od prodaje zemljišta u gradsku kasu će se sliti preko 14 miliona dinara, potvrdio je grdaonačelnik Vladimir Sanader, piše Sremska televizija.

Svetski poznat "Džon Dir" investira u "Sever dva", gde već godinama uspešno posluje još jedna američka kompanija.

Kako se najpoznatiji proizvođač traktora zainteresovao za Srem? Šta je bilo presudno?

Miroslav Jokić, načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove, smatra da je najvažniju ulogu pri odabiru lokacije pre svega imala brza lokalna administarcija, kao i dobro opremljena radna zona i njen položaj u smislu blizine svih važnih saobraćajnica.

Na sremskim oranicama se ne može videti puno mehanizacije ovog brenda, jer se radi o izuzetno skupoj robi. Polovan traktor vredi više desetina hiljada evra. Ni održavanje nije jeftino, ipak otvaranje centra menja nabolje situaciju, nada se Aleksandar Nikolić, traktorista iz Sremske Mitrovice.

U kabinetu gradonačelnika podsećaju da Mitrovica odavno ne poklanja zemlju investitorima. Osim finansijske, koristi od ove investicije su brojne i važne za naše poljopriverdnike, smatra prvi čovek grada Vladimir Sanader, gradonačelnik Sremske Mitrovice.

Ova američka korporacija koja se bavi pre svega proizvodnjom poljoprivredne, građevinske i šumarske mehanizacije, sa sedištem u Ilinoisu i godišnjim prihodom od preko 37 milijardi dolara, od danas je vlasnik zemljišta u Mitrovici i postoje svi preduslovi da se odmah krene sa izadavanjem dozvola za gradnju, kažu nadležni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: