"Moravski koridor jedan od važnijih auto-puteva za privredni razvoj zemlje"

Moravski koridor jedan od važnijih auto-puteva za privredni razvoj zemlje, a deonica Pojate-Preljina duga 110 kilometara će povezivati građane centralne Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 26.06.2019.

14:06

FOTO: Depositphotos, rasica

Ovo je izjavila ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

"Imamo Koridor 10 koji nas spaja sa Evropom, imamo Koridor 11 koji nas povezuje sa Crnom Gorom i Jadranskim morem, ali nismo imali koridor koji će povezati Srbiju i građane Srbije iznutra, njih 500.000 koji žive u ovom delu centralne Srbije i gde posluje više od 21.000 malih i srednjih preduzeća i preduzetnika", rekla je Mihajlovićeva u Skupštini Srbije.

Tokom obrazlaganja Predloga zakona o utvrđivanju javnog interesa i posebnim postupcima radi realizacije projekta izgradnje infrastrukturnog koridora auto-puta E-761, deonice Pojate-Preljina, Mihajlovićeva je rekla da je razlog za predlaganje posebnog zakona taj što Srbija "nema vremena da čeka" i gradi auto-puteve duži niz godina.

Ona je ocenila da bi Koridor 10 bio izgrađen mnogo brže da je postojao poseban zakon za taj auto-put.

Moravski koridor povezaće sva veća naseljena mesta u regionu: Ćićevac, Stalać, Kruševac, Trstenik, Vrnjačku banju, Kraljevo, Čačak.

Taj koridor biće direktna veza između Koridora 10 i 11, odnosno biće bolja interna povezanost zapadnih i jugozapadnih sa južnim i jugoistočnim delovima Srbije i dalje sa Bugraskom, Grčkom i Turskom.

Skupština Srbije je pošto je ministarka obrazložila predloženi zakon počela načelnu raspravu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: