Hit oglas: Za "vajber dadilju" 1.400 prijava, 600 RSD na sat VIDEO

Čuvanje dece preko vajbera. I to je moguće.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 07.02.2019.

10:18

Hit oglas: Za
Foto: Prva, screenshot

Naime, kako pišu mediji, oglas objavljen pod nazivom "Vajber dadilja" postao je hit na društvenim mrežama.

Kako se sa daljine i od 10.000 kilometara brine o mališanima, da li ova poslovna ponuda stiže samo iz Amerike, hoće li se i u Srbiji uskoro deca čuvati preko aplikacije, samo su neka od pitanja u Jutru Prve TV za Ruzmilku Đotunović, rukovodioca "Bebi servisa Beograd", Nevenu Čalovski Hercog, porodičnog psihoterapeuta i Miloša Turinskog iz Infostuda.

Turinski je objasnio da je poslodavac koji je postavio ovaj oglas GNS softver servis koji navodi da je osmišljen novi softver koji omogućava čuvanje dece na daljinu za tržište SAD.

Potrebno je, kako dodaje, da kandidati znaju engleski i imaju pametni telefon.

"Za 15 dana stiglo je više od 1.370 prijava, oglas je pregledan 57.000 puta što je ogromna brojka, u proseku je 59 broj prijava godišnje. najviše se javilo kandidata sa SSS, 60 odsto su žene. Svi pitaju kako se to radi, mi nemamo te informacije", navodi Turinski.

On kaže da je i njima u Infostudu bio šok. "Ovo je najegzotičniji oglas koji mamo, nikome nije jasno kako se čuvaju deca iz Srbije u Americi".

Što se tiče kredibiliteta samog oglašivača, Turisnki kaže da su uslovi da jedno pravno lice postavi oglas kod njih ti da je pravno lice registrovano u Srbiji, da nema blokade od NBS i da nema nijendu dikriminatornu stavku. "Ako to ispunjava ima pravo da ga postavi".

Ruzmilku Đotunović, rukovodilac "Bebi servisa Beograd" kaže da nema objašnjenje za ovakvu vrstu čuvanja dece.

"To je velika odgovornost, postoji procedura koja funkcioniše 30 godina, kandidati prolaze strogu selekciju, psihološka testiranja preko NSZ, stručni tim obavlja informativne razgovore, organizujemo obuku praktičnu i teortersku i tek kada prođu kroz sve grupe onda se opredeljujemo koga ćemo angažovati", objašnjava ona proceduru odabira kandidata u servisu kojim ona rukovodi 17 godina.

Prem anjenim rečima, kod njih je radni sat plaćen između 200 i 300 dinara, a u oglasu za čuvanje dece preko vajbera 600 do 700 dinara.

"Kod nas žene idu u nečiju kuću,r ade po 8 sati, rade fizičke poslove, to je težak posao, a ovde sedite kod kuće, jedan mobilni telefon i razgovarate i satnica je 600-700 dinara", kaže ona.

Šta o ovom načinu čuvanja dece kaže iz psihološkog ugla Nevena Čalovski Hercog pogledajte u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: