Kako smo zaradili bogatstvo od izvoza oružja

Odbrambena industrija Srbije zajedno sa kompanijom Jugoimport-SDPR ove godine izvezla više od 600 miliona dolara.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 26.12.2018.

14:37

Kako smo zaradili bogatstvo od izvoza oružja
Foto: Thinkstock

Kako navodi ministar odbrane Aleksandar Vulin, to je za 10 odsto više nego prethodne godine.

Vulin je, prilikom obilaska privrednog društva „Zastava oružje“ a. d. Kragujevac, podsetio na to da je odbrambena industrija 2012. godine izvozila četiri puta manje nego danas.

"Država nastavlja da ulaže u nove tehnologije. Oko 9,5 miliona evra koje je dato Zastava oružju utrošeno je na najbolji način - kupljene su nove mašine i tehnologija", rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, čitava odbrambena industrija mora da ulaže u nove tehnologije.

"S onim što sada imamo nije dovoljno da učestvujemo na svetskom tržištu i baš ovo što je Zastava uradila, a i druge fabrike odbrambene industrije Srbije, jeste jedini pravi put", rekao je Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Podeli: