Svet 0

28.04.2024.

21:26

Gube rat? Rusi ponovo zauzeli

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je u nedelju da su njegove snage preuzele kontrolu nad još jednim selom na istoku Ukrajine.

Izvor: Klix.ba

Gube rat? Rusi ponovo zauzeli
Profimedia

Podeli:

Ruske trupe jačaju svoju prednost u ljudstvu i municiji na bojnom polju.

Ruske snage su tokom protekle nedelje ostvarile značajan napredak u istočnom regionu Donjecka, što je izazvalo retke kritike ukrajinskih vojnih blogera o oružanim snagama zemlje.

Kao rezultat aktivnih operacija, jedinica "Centar" oslobodila je selo Novobahmutivka u Donjeckoj Narodnoj Republici“, navodi se u dnevnom izveštaju ruskog Ministarstva odbrane o frontu.

Selo je oko 10 kilometara severno od Avdejevke, koje su ruske snage zauzele u februaru posle jedne od najkrvavijih bitaka u dvogodišnjem sukobu.

Kanal Deep State Telegram, blizak ukrajinskim oružanim snagama, ranije je okrivio komandante ukrajinskih jedinica u toj oblasti za "urušavanje odbrane u celom regionu, uzrokujući značajne gubitke“.

Moskva je u subotu saopštila da su njene trupe oko Donjecka uspele da prodru "duboko" u ukrajinske odbrambene linije.

Generali ukrajinske vojske priznali su da je Rusija postigla neke „taktičke uspehe“ u toj oblasti i da su se ukrajinske pozicije pogoršale.

Kirilo Budanov, šef ukrajinske obaveštajne službe u ministarstvu odbrane, rekao je ovog meseca da će se situacija na bojnom polju u Ukrajini verovatno pogoršati od sredine maja do početka juna.

Kijev čeka dolazak milijardi dolara američkog oružja, za koje se nada da će stabilizovati situaciju na velikim linijama fronta.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: