"Kada smo 2014. počeli ono što Putin danas radi..."

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da suficit u budžetu za period jun-jul iznosi 49,1 milijardu dinara, odnosno oko 410 miliona evra.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 01.08.2018.

10:57

Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ

To je, kako je naveo, znatno više od predviđenog a pre kraja godine biće povećane penzije i plate u javnom sektoru.

"Kada smo 2014. godine krenuli da radimo ono što Putin danas radi, sa platama i penzijama, a što je bilo vrlo bolno, uz Zakon o radu i mere fiskalne konsolidacije, neki su mi se smejali i podsmevali, a svi su se bunili. Danas imamo odlične rezultate i penzioneri će pre kraja godine dobiti povećanje, kao što smo obećali, a već ove godine će krenuti povećnje plata i povećanje minimalca", rekao je Vučić u intervjuu za TV Pink.

On je naznačio da u periodu jun-jul imamo suficit u budžetu 49,1 milijardu dinara, odnosno oko za 410 miliona evra, a bio je predviđen deficit od 16,7 milijardi dinara.

Uz to, podvukao je da je rast BDP-a u prvih šest meseci 4,5 odsto, što je više od prognoze i MMF i Svetske banke i među prvih pet zemalja u Evropi. "To je moglo samo posle teških mera, ozbiljnog i odgovornog pristupa. Ne posle pristupa 'lako ćemo' i trač rubrika koje vidite svakog dana", rekao je Vučić.

Vučić je istakao da srpska ekonomija napreduje, brže i bolje nego prethodnih godina, navodeći da je prosečna plata u našoj zemlji trenutno 470 evra.

"Da li je to 500, koliko sam želeo? Nije. A da li je to više od 336? Mnogo je više", rekao je Vučić.

Kaže da se Srbija polako približava standardu zemalja članica EU, Hrvatskoj, Rumuniji i Mađarskoj, te da država nastavlja rad na smanjenju nezaposlenosti.

"To ne može za godinu ili dve, za to je potrebno vreme, ali mi idemo u odličnom smeru", istakao je predsednik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: