Direktor oružarima: Ne može sve za plate, mora i za alate

Radnici kragujevačke fabrike “Zastava oružje” su organizovali jednočasovnu protestnu šetnju.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 01.02.2018.

16:18

Direktor oružarima: Ne može sve za plate, mora i za alate
Foto: Thinkstock

Zaposleni traže isplatu bonusa od dvadeset pet hiljada dinara i poboljšanje uslova rada.

Oko dve hiljade radnika izašlo je na ulicu da se izbori za svoja prava. Za probleme u fabrici štrajkači optužuju rukovodstvo.

"Oni su nas uveli u potpun kolaps. Fabrika je u katastrofalnim dugovima koji se mere u milijardama. Samo za ove tri godije su nas zadužili i prezadužili. Izgubili ugovore", rekao je Dragan Ilić iz sindikata “Zastava oružje”.

Kragujevački oružari su pomoć potražili od grada, koji je vlasnik 0,5 odsto kapitala.

"Danas smo saslušali predstavnike sinrikata. Prosledićemo njihove zahteve i naše neko razmišljanje o svemu tome resornim ministartsvima. Premijeru i predsedniku republike. Očekujemo da se sedne za sto da se razgovara", kaže gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić.

Rukovodstvo fabrike smatra da štrajk nije opravdan.

"Zar nam to treba sad u trenutku kada ne znamo šta ćemo od posla? Kada imamo ugovoreno 2018. i polovinu 2019.", kaže direktor “Zastava oružje” Milojko Brzaković, dodajući da su rekli da mogu da isplate bonus od 10.000. i da su "rekli zaposlenima ne može sve za plate mora nešto i za alate".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: