Mali: U BG 100.000, to se ranije nije desilo

Gradska vlast je zadovoljna postignutim rezultatima u srpskoj prestonici, a u prethodne tri i po godine su ispunjena sva obećanja koja su data sugrađanima.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 31.12.2017.

15:17

Mali: U BG 100.000, to se ranije nije desilo
Foto: Tanjug, arhiva

To je istakao gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

On je zajedno sa gradonačelnicima Novog Sada i Niša Milošem Vučevićem i Darkom Bulatovićem govorio razvoju gradova na čijem su čelu ali i planovima za naredni period, kao i dočeku Nove godine u tri velika grada Srbije.

Siniša Mali je izrazio zadovoljstvo što se Beograd potpuno promenio i što su u prethodnom periodu vraćeni ogromni dugovi prethodne gradske vlasti.

"Vratili smo gotovo 500 miliona evra i grad Beograd je danas potpuno stabilan finansijski. Na računu Grada Beograda imamo 14 milijardi dinara, što se nikada ranije nije desilo. Taj novac sada ulažemo u nove vrtiće, domove zdravlja, kanalizaciju i vodovod, nove parkiće i drugo. To je prava politika koja pokazuje koliko smo vredno i marljivo radili. Sada kada smo stabilni imamo osnovu za nove investicije i da razvijamo grad kako treba", istakao je Mali.

Prema njegvim rečima, nikada se više nije gradilo u Beogradu, u ovoj godini je bilo više od 1.100 gradilišta, a posledica toga je rekordno niska nezaposlenost u srpskoj prestonici.

"Gotovo 110.000 nezaposlenih je bilo 2013. godine, a 2017. taj broj je smanjen na oko 88.000. Borimo se za svako novo radno mesto, u Beogradu se otvaraju nove fabrike, tržni centri i uređuju se davno napuštene i zapuštene lokacije. To kako je Beograd izgledao sinoć je slika i prilika onoga za šta se borimo. U ovom trenutku u Beogradu ima oko 100.000 gostiju, a to se nikada ranije nije desilo. Nama je turizam veoma važan, kao i Novom Sadu i Nišu. Razvojem turizma razvija se i lokalna ekonomija", naglasio je Mali.

Kako je rekao Siniša Mali, ceo tim gradske vlasti se raduje rekonstruisanom Trgu Slavija, Bulevaru oslobođenja, novim vrtićima, rekonstruisanim i novim domovima zdravlja, svakom kilometru kanalizacione i vodovodne mreže, putevima.

"Važno je da se borimo za to da Beograd ima mnnogo turista, da bude lepši i osvetljeniji ali želimo da CNN, kao što je već rekao, govori iz godine u godinu da je Beograd jedna od top deset destinacija na svetu koju treba posetiti. To pokazuje ispravnost naše politike", precizirao je gradonačelnik Beograda.
Govoreći o Pionirskom gradu Siniša Mali je rekao da je prethodna gradska vlast uništila taj centar, ali da ga je ova vlast već sredila.

"On je vraćen deci i iz godine u godinu organizujemo razne aktivnosti. Bavimo se budućnošću, sa novcem koji smo uštedeli i sa stabilizacijom finansija gledamo vedro i optimistično u budućnost. Sledeće godine rekonstruišemo Ulicu kraljice Marije, Džordža Vašingtona, Cara Dušana, Kneza Miloša, gradićemo i gondolu koja će povezivati Kalemegrad sa parkom Ušće, kreće izgradnja postrojenja u Vinči. Mi ćemo da radimo više i više jer volimo Beograd. Mi menjamo Srbiju, imamo tri najveća grada i ako se kod nas otvaraju nova radna mesta, nove fabrike to je slika novog Beograda, Novog Sada i Niša ali i nove Srbije. Borimo se da nam bude bolje i da naša deca svoje snove ostvaruju ovde", naglasio je Mali.
Govoreći o praznicima u prestonici Siniša Mali je rekao da su beogradske ulice sinoć bile prepune, te da su bili sjajni koncerti i sjajna atmosfera.

"Večeras je centralni koncert ispred doma Narodne skupštine gde će nastupiti grupa Balkanika, Riblja čorba i Aca Lukas. Sutra je za mene velika dužnost i zadovoljstvo da obiđem i prvorođene bebe i da u 12 sati otvorim manifestaciju Ulica otvorenog srca", naglasio je Mali.

On je zahvalio gradonačelnicima Novog Sada i Niša na saradnji, što, kako je naveo, predstavlja duh zajedništva koji je i započeo predsednik Aleksandar Vučić.

Gradonačelnik Novog Sada je rekao da je zadovoljan odlazećom godinom, a da po kapitalnim investicijama za razvoj tog grada u 2018. godinu ulazi još optimističnije.

"Danas svi i očekuju mnogo više, a to nas tera da radimo više i budemo bolji ", naveo je Vučević.
U Novom Sadu u novogodišnjoj noći će nastupiti Darko Rundek, Plavi orkestar i grupa Sars.

Gradonačelnik Niša je kazao da pstoje dobri razlozi da se sa više optimizma gleda u period koji dolazi.

"Posle mnogo decenija sada država gleda u jug Srbije, imamo velike projekte, a u ovom trenutku se u Nišu grade četiri velike fabrike", rekao je Bulatović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: