Izabrano: Oni će opremati "BG na vodi"

Beograd -- Kompanija za proizvodnju nameštaja "Jela" iz Jagodine opremaće nameštajem novo naselje u Beogradu "Beograd na vodi", izjavio je vlasnik Miroljub Radovanović.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

"'Jela' je od tri firme sa Balkana dobila sve sertifikate da radi i oprema 'Beograd na vodi'. To znači da smo ispunili velike standarde jedne velike internacionalne firme", rekao je on novinarima.

"Jela" je porodična kompanija osnovana pre 26 godina i bavi se isključivo proizvodnjom dečjih, dnevnih i spavaćih soba, kuhinja, predsoblja...

"Jela" inače privodi kraju izgradnju nove fabrike površine 10.000 kvadratnih metara, u koju će biti instalirana proizvodna tehnologija trenutno najmodernija u svetu, izjavio je Tanjugu predstavnik kompanije Nikola Radovanović.

Nova fabrika se gradi na lokaciji sadašnje od 9.000 kvadrata, to je proširenje sadašnjeg proizvodnog kompleksa, dodao je on.

Radovanović je dodao da "Jela" izvozi u sve zemlje bivše Jugoslavije i balkanske zemlje, Grčku, Kipar, Bugarsku, Rumuniju, ali i u Nemačku, Češku, Rusiju, Kazahstan...

U "Jeli" je zaposleno 180 ljudi, prosečna starost je 30 godina, dodao je on.

"Jela" je serijsku proizvodnju nameštaja počela 1999.godine, sa tehnologijom najpoznatijih svetskih proizvođača (Bieše, Homag, IMA) i danas na digitalnim mašinama, poslednje generacije, proizvodi nameštaj, koji se uklapa u sve vrste prostora, izgrađen uglavnom od materijala iz uvoza, uključujući i okove.

Srbija

strana 1 od 278 idi na stranu