U top 5 proizvoda budućnosti - srpski "Ono Bikes"

Beograd -- Mladi tim beogradske startap kompanije "Ono Bikes" predstavio je na festivalu u Beču električni bicikl koji je izazvao veliku pažnju posetilaca i investitora.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: PKS
Foto: PKS

Taj električni bicikl nazvan "Archont" omogućava maksimalnu udobnost vozaču koji bateriju inače jakog motora može da prilagodi svojim potrebama, saopštila je Privredna komora Srbije.

Izvršni direktor kompanije "Ono Bikes" Marko Šćepanović kaže da je to jedinstven proizvod jer predstavlja "ručni rad koji se izdvaja dizajnom i tehnologijom".

"Kratkoročni cilj naše kompanije bio je da se predstavimo svetskoj javnosti i pozicioniramo na svetskom tržištu kao jedan od ključnih brendova u e-bike industriji", rekao je on.

Jedan od ciljeva te startap kompanije, koja se u Beču predstavila uz podršku PKS, jeste razvoj tehnologije i proizvodnje u Srbiji elektromotora koji pokreće bicikle.

"Verujemo da će ovaj bicikl postati izvozni proizvod srpske pameti i kreativnosti. Posebno nas raduje što su iz Beča stigle vesti o interesovanju investitora iz sveta za naš proizvod", izjavio je predsednik PKS Marko Čadež.

Priče o mladom srpskom timu već su objavili londonski "Gardijan" i drugi časopisi, magazini, specijalizovani biciklistički, dizajnerski i blogovi i forumi u svetu.

Gardijan je "Ono Bikes" uvrstio u pet najboljih proizvoda budućnosti, saopšteno je iz Privredne komore Srbije.

Vesti

strana 1 od 287 idi na stranu