Nikolić traži pomoć od SB za buždet

Beograd -- Predsednik Tomislav Nikolić zatražio je od direktorke Svetske banke za Srbiju podršku za razvojne projekte u oblasti poljoprivrede i energetike.

Izvor: Beta
Podeli

Nikolić je od Džejn Armitidž i podršku budžetu Srbije, kako bi zemlja mogla dobiti na vremenu da popravi stanje u svojoj privredi.

Kabinet predsednika saopštava da je Nikolić u ragovoru sa Armitidž istakao da je "Srbija visoko zadužena zemlja, sa brojnim problemima, ali da će osnovni cilj vlasti biti da promene takvo stanje i da u Srbiji počne da se radi i proizvodi".

Nikolić je kazao i da "Srbija mora postati država u kojoj će vladati pravo i pravda" i najavio obračun države sa kriminalom i korupcijom.

Predsednik Srbije je rekao i da "nije bio saglasan kada je tokom mandata prethodne Vlade Srbije došlo do poremećaja odnosa sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF)", zbog čega pozdravlja najave nove Vlade o brzoj normalizaciji odnosa sa tom finansijskom institucijom.

Predstavnica SB za Srbiju Džejn Armitidž je istakla da pozdravlja stavove predsednika Republike Srbije.

Ona smatra da je osnovni problem Srbije visoka nezaposlenost, a da bi se taj problem rešio potrebne su nove investicije, navodi se u saopštenju.

"Investitori svakako neće dolaziti u zemlje u kojima je stepen korupcije na visokom nivou i zato ohrabruje poruka predsednika Nikolića o rešenosti da se u Srbiji suzbije korupcija", navela je predstavnica SB.

Armitidž je istakla i da je SB zainteresovana da sarađuje sa Srbijom na realizaciji brojnih projekata od opšteg značaja.

strana 1 od 255 idi na stranu