Veća proizvodnja delova za traktore

U fabici "21.oktobar" povećana proizvodnja delova za domaću industriju traktora posle odluke Vlade Srbije da subvencioniše kupovinu poljoprivredne mehanizacije.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 30.05.2009.

09:38

Default images

Direktor tog preduzeća Goran Stojković kaže da je od početka maja duplirana isporuka delova za beogardske fabrike IMR i IMT. "Radimo i za druge partnere, tako da su svi proizvodni kapaciteti uposleni, što omogućava redovne izplate zarada 355 radnika", potvrdio je Stojković.

Kragujevačka fabrika, prema njegovovim rečima, nastavlja da realizuje i ugovorenu proizvodnju delova za fabriku Gorenje u Valjevu, u vrednosti od oko sto hiljada evra godišnje.

On je naglasio da to nije dugoročno rešenje za fabriku koja je "izgubila proizvodnju 400 pozicija za Zastavu, zbog gašenja starog programa, u oktobru prošle godine". "Naša šansa je u osvajanju proizvodnje delova za Fijatova vozila u kragujevačkoj fabrici, ali samo pod uslovom da se poveća obim proizvodnje", rekao je Stojković.

Dodao je da još nema nikakvih dogovora ni sa jednim od Fijatovih kooperanata, a poslednji pregovori sa firmama Manjeti Mareli i Džonson kontrols su vođeni prošle godine.

Preduzeće u restruktuiranju "21. oktobar" tri puta je neuspešno nuđeno na prodaju na aukcijama, a na poslednjoj, održanoj 25. aprila, nije bilo zainteresovanih kupaca. Za prodaju 100 odsto kapitala fabrike početna cena je bila 119 miliona dinara uz obavezno investiranje 125 miliona dinara. Ukupan dug tog preduzeća je devet miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: