"Nekad Evropolis, sada BG na vodi"

Beograd -- Bivši ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izjavio je da projekat "Beograd na vodi" mnogo znači i da mora u svakom pogledu da se podrži.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

Mrkonjić, koji je predsednik skupštinskog odbora za građevinarstvo i saobraćaj i visoki funkcioner Socijalističke partije Srbije, za TV Pink je rekao da za taj projekat, koji je nekada imao naziv "Evropolis", moraju da se zadrže investitori.

Kako je naveo, u zemlji, odnosno gradu, moraju da se organizuju ekipe koje bi na tome radile.

On je istakao da je projekat "Beograd na vodi" rezultat promišljene politike još iz vremena bivšeg gradonačelnika Beograda Branka Pešića, koji je zaslužan za temelje saobraćajnih rešenja u Beogradu.

Projekat Evropolis, lansiran je kao deo reklamne kampanje Socijalističke partije Srbije devedestih godina prošlog veka, a njegov idejni tvorac bio je upravo Milutin Mrkonjić.

Radni naslov tog projekta je bio “Beograd na Savi 2000”. Mrkonjić je 1995. kada je najavljivana investicija izjavio: “Do 2000. mora biti završen Beogradski čvor, pruga Beograd-Subotica i oslobođeno zemljište za Evropolis”.

Na žalost, projekat je bio politički, rađen za potrebu predizborne kampanje SPS. U njemu nije bilo nikakvog ozbiljnog urbanističkog istraživanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 294 idi na stranu