Kroacija erlajns nabavlja nove avione za narednu sezonu

Kroacija erlajns će nabaviti dva aviona u suvom lizingu (dry lease), odnosno bez posade, koje će biti hrvatske.

Region

Izvor: B92

Sreda, 05.02.2020.

15:46

Kroacija erlajns nabavlja nove avione za narednu sezonu
Foto: Epa/ANTONIO BAT

Erbas A319 u flotu dolazi 29. marta, dok Q400 u flotu dolazi 1. maja. Kompanija će povećati flotu za 14 aviona, dva A320, pet A319 i sedam Q400.

Kompanija nije izričito objavila hoće li ove godine od Er Nostruma uzeti u mokar lizing (wet lease) CRJ-1000, kojih je do sada u pet udarnih meseci sezone uzimala po dva, ali se da zakjučiti da će se jedan CRJ-1000 ipak uzeti, što bi značilo da će ove godine kompanija letnju sezonu obaviti sa 15 aviona, jedan više nego do sada, dok će u zimsku sezonu ući sa 14 aviona, dva više nego do sada, piše portal Tangosiks.

Ovo povećanje flote svakako potvrđuje neslužbene informacije da će kompanija pokrenuti letove za Tiranu, Podgoricu i Sofiju (za sve te linije Q400 je idealan), ali i da će biti još najava za letove prema Evropi, kao i za povećanje frekvencija na nekim od postojećih linija.

Istovremeno, kompanija je najavila početak dubinskog snimanja od strane Egejana i Er Nostruma koji su pokazali preliminarni interes za Hrvatsku. Na osnovu tog dubinskog snimanja kompanije će se odlučiti jesu li zainteresovane za Hrvatsku ili ne, te će u skladu s tim i podneti obvezujuću ponudu za Hrvatsku.

Ono što zbunjuje je što je u saopštenju kompanije objavljen konsultant za pronalaženje strateškog partnera: Privredna banka Zagreb i MUFG banka.

MUFG je najveća japanska banka, ali ona nije odabrana na tenderu već je to bila nemačka DBV Bank SE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Podeli: