"Hranio neman zvanu Agrokor? Smešno"

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je da je uveren da je Lex Agrokor urađen u skladu sa hrvatskim Ustavom.

Region

Izvor: B92

Subota, 30.09.2017.

16:13

(Foto: Thinkstock)

On nije komentarisao nagađanja da bi osnivač Agrokora Ivica Todorić mogao da tuži Hrvatsku zbog tog zakona kojim je država uvela vanrednu upravu u njegovu kompaniju.

"Teško mi je da komentirišem svaki dan nove informacije", kazao je premijer na proslavi Dana policije u Zagrebu, prenosi Hina.

Prema njegovim rečima, Vlada ima jasan cilj od prvog dana.

"A to je u okolnostima u kojima je najveća kompanija došla u poteškoće da reaguje na način kojim se lečio domino efekat koji je bio negativan za hrvatsku privredu, naš finansijski sistem, a s vanrednom upravom da dođe u poziciju da kompanija dobro posluje da se radna mesta održe i da se dovede proces restrukturiranja u takvu fazu da u konačnici dođe i do nagodbe i da ovaj proces koji smo pokrenuli početkom aprila rezultira pozitivno za zaposlene, kompaniju i hrvatsku ekonomiju", kazao je Plenković.

Govoreći o ustavnosti Lex Agrokora, Plenković je kazao da je "siguran da je rađen u skladu sa Ustavom", jer je u procesu njegove izrade konsultovan "velik broj pravnih stručnjaka iz akademske zajednice i iz prakse.

"Ono što je najbitnije zakon je pisala kao što inače to radi, Vlada, odnosno nadležna ministarstva uz konsultovanje stručnjaka", rekao je Plenković.

Na prozivke iz opozicije da je HDZ godinama "hranio neman zvanu Agrokor" Plenković je rekao da mu je to smešno i da komentariše.

"Pesmica cele opozicije i onih koji su nas napadali poslednjih šest meseci bila je da mi spašavamo Todorića, da sve radimo radi njega, da je celi zakon osmišljen radi njega, da je celi zakon osmišljen kako bi potvrdili tu neraskidivu vezu između vlade, HDZ-a i Todorića, a sada vidimo nešto drugo. Kompletan okret za 180 stupnjeva te iste opozicije koja je tada svoj domet na reagovanje na takvu situaciju napravila as par selfija u kupusu", ocenio je Plenković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: