Srpska policija u štrajku 10. juna

Glavni odbor nereprezentativnog Sindikata srpske policije odlučio je da 10. juna počne štrajk zbog nezadovoljstva položajem policajaca u društvu.

Izvor: B92

Utorak, 31.05.2011.

18:13

Default images

Sindikat traži od vlasti da izmene Zakon o policiji, da striktno poštuju Posebni kolektivni ugovor, isplatu regresa za 2011. godinu, poštovanje Zakona o platama državnih službenika i isplatu dnevnica za angažovanje van radnog mesta.

Oni traže i isplatu putnih troškova, plaćanje noćnog i prekovremenog rada i rada na državne praznike, sprečavanje zlostavljanja na radu, bolju uniformu i opremu.

Sindikat je u saopštenju sa sednice naveo da će pozvati sve zaposlene u MUP-u da im se pridruže u štrajku, kao i sve sindikate. Prema tvrdnjama tog sindikata, oni imaju oko 5.000 članova u MUP-u Srbije.

I Nezavisni sindikat policije počeće štrajk 10. juna i neće ga prekinuti do ispunjenja zahteva. Sindikat je pozvao gra]ane da svoje obaveze i potrebe usklade sa uslovima štrajka i da se obraćaju samo sa zahtevima koji ne trpe odlaganje, jer će policajci u štrajku postupati samo po hitnim slučajevima i radiće po zakonskom minimumu.

Nezavisni sindikat policije zahteva strogu primenu odredbi protokola potpisanog s ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem koje se odnose na pomoć "kao i do sada", hitnu primenu posebnog kolektivnog ugovora i izmenu Zakona o policiji, opremanje policajaca i hitnu isplatu zaostalih putnih troškova i dnevnica.

Sindikat je naveo da stupa u štrajk zbog jer nije poštovan protokol potpisan sa Dačićem i nije primenjen Posebni kolektivni ugovor za policijske službenike.

"Protokol je doveo do 'zamrzavanja' štrajka koji je trajao od 3. februara od 15. februara i potpisali su ga 14. februara Dačić i štrajkački odbor", piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: