BG: Potpuno novi izgled, biće i 80 parking mesta FOTO

Pijaca "Banjica" biće u narednih mesec dana potpuno rekonstruisana, sada se asfaltira 1600 kvadrata pijačnog platoa.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.09.2018.

15:23

BG: Potpuno novi izgled, biće i 80 parking mesta FOTO
Foto: JKP "Gradske pijace"

Tezge će biti zamenjene sa 340 novih.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić kaže da je uređenje pijace počelo na inicijativu građana, a da je uređena i neposredna okolina.

"Plato na kom su se nekada nalazili divlji prodavci je sređen, postigli smo sporazum da veći deo njih pređe na pijacu i da legalno prodaje. Takođe, uredili smo parking iza pijace imamo sada 40 parking-mesta, a nakon završene druge faze, biće 80 parking-mesta", rekao je Savić.
Foto: JKP "Gradske pijace"
Kako kaže, nakon završetka radova na parkingu komunalna inspekcija će kažnjavati svakoga ko se bude nelegalno parkirao na zelenim površinama.

V. d. direktora JKP "Gradske pijace" Bojan Bajagić kaže da je uređenje pijace dobar primer kako funkcioniše odgovorna gradska vlast.

"Uz podršku Grada, opštine Voždovac i svih relevantnih institucija danas završavamo prvu fazu radova Banjičke pijace gde smo zamenili kompletnu dotrajalu infrastrukutu na platou od 3200 kvadrata, postavićemo 340 novih tezgi, a u prvoj fazi je asfaltirano i 1600 kvadrata pijačnog platoa", objasnio je Bajagić.

Navodi da se na ovaj način rešavaju višedecenijski problemi Beograđana.

"Drago nam je da je gradska vlast i zamenik gradonačelnika Goran Vesić prepoznali značaj pijaca, koje su srce i duša svakog grada i jedina mesta gde možete da se snabdete pravim poljoprivrednim proizvodima", rekao je Bajagić.

Kako kaže, predviđeno je da svi radovi budu završeni za oko mesec dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: